Bayang- bayang Hati !

My Precious

10 June 2011

[PD50H] Kronologi KURUS BADAN !!! Mesti baca !

Fuhh...fuhh.. fuhhhhhhh... ni baru balik joging.. penat. balik-balik terus timbang..
dr 100kg.. balik jogging terus turun 5 kilo..nakk tau rahsia.. tak de rahsia !!!
Semua itu dusta semata-mata..
huuh.. tengah carik feel ni.. nak kuruussssss...
cakap pakai air liur ni memang la senang..
untuk orang yg dh cun ...
yang bajet macam Rozita Che Wan..memang takde masalah la kan..

Yang masalahnya orang mcm aQueen ni.. sebut pasal nak kurus ni dari kecik ..
sampai la sekolah menengah..
dari sekolah menengah.. sampai masuk U..
lepas kluar U...ikrar diteruskan sampai dapat kerja..
Dapat jer kerja..tak jugak turun...

bajet sampai ader boipren..!!
Ingat bila ada boifpren tu kompom leh jadi la kan..
rupanya dapat boipren yang 'tak kisah'..
ayat dia.." ala... saya terima awak seadanya.." DAMN !!!!

dalam bercinta tu pun ada hati lagi wat perjanjian..
"saya janji lepas kawin saya akan mula jaga badan'..

then KAWIN la kami.. amacam??
agak2 ada harapan tak...??? suspen.. ok la.. di awal perkahwinan..


2 bulan pertama...

" anje-anje..(bluweeekksss...) badan sayang cantik tak..??
" cantik.. "
" macam siapa ek anje.."
" gebu.. macam Umie Aida....tak kurus sangat.. tak gemuk sangat."
" muahh.. sayang anje...."




2 tahun kemudian

" anje-anje.... badan sayang ni ok lagi ke anje?"
"ok.."
"aik... ok jer.. takde ayat2 lain ke nak tambah..cantik lagi ke tak"
"ok lahh.. bolehhh la tahan.. "




hampir masuk tahun ke 12 !(setelah melahirkan anak ke-3)

" anje-anje.. anje rasa..patut tak sayang kuruskan badan "
" ntah la sayang... anje rasa macam nak nangis ni.. "
"naper anje?.. sayang sihat la ... anje jangan risau.. sayang ok..don wori k "
" eh..eh.. tak.. bukan anje risau tu..anje tau sayang 'sihat'.. tapi....tapi....."
"tapi aper anje.....cakap la....cakap la anje.."
" betul ke sayang nak dengar?"
"betul la.. kenapa anje nak nangis...marilah kita berkongsi suka & duka (hatttuiiiihhhhh..)....sayang sanggup mendengarnye...?"( aku yg taip ni pun geli membaca nya..:P)

" sayang nak tau sebab anje susah hati.. kalau sayang jatuh.... anje tak mampu NAK ANGKAT sayang tau... anje nak kena call TOW TRUCK atau pun KREN untuk angkat sayang ..nak bawak masuk spital..sebenarnya bukanlah berat sangat sayang tu.. (masih cuba untuk menjaga hati).. cuma anje rasa mcm nak pengsan  bila angkat sayang...tangan anje ni tak kuat ... anje tak mampu lg nak PELUK2 sayang..sebab badan sayang dh tak cukup untuk pemeluk anje yg comel ni..... anje tak sanggup lagi....""

" ..cukup anje ...cukup.... tak mampu lagi untuk sayang mendengar segala 'puji-pujian anje itu.. sekarang jugak sayang nak pegi jumpa KAK ZEL ... nak register PD50H itu.... anje tunggu lahhh..kalau sayang kuruss.. sayang nak cari SETH TAN !!...Selamat tinggai Romeo' !!!Menci tau !


Jom wehh kita kurus badan... join kat SINI!!!

16 comments:

mama iris said...

err...takde ruangan follower ke?ingat nak folo...hehehe....good luck ehh..

Jiejah @ Iza said...

ahahahahha lawaksss.
jom diet .. letak seth tan as a target ekekeke

jijasakura said...

hihihi...seronok baca dialog tu...ok..chayok2..gud luck akak....

AlinNilsa said...

hahahah...lawak kelakor....

I want to lose weight said...

laki aku pun klu dpt ngutuk, kemainsuka lg

Aien said...

kelakau nye ..saya suker baca blog awak..

Huszaini said...

hehehe... moga tercapai impian!

sama laa kita pun nak kurus gak! hehehe

aQueen said...

mama iris: semalam ruangan follower blogspot bikin hal.. heheh.. hari dh ok yer.. kalau nak folo silakan..:))

aQueen said...

Jeijah@Iza: hihih... Seth Tan " i lebiu"

aQueen said...

Jijasakura:... hihi.. dialog manja tak bertempat.. nah!! skali..hambek ko!..hahah

aQueen said...

AlinNilsa: lawak pd yg tak sensitip jer..pd yg sensitip kang dok amik serius plak..dah jd citer lain..

aQueen said...

K.Zel: itulah... nasib kita serupa !!!.. gelak guling dia dengar aQueen ckp nk masuk PD50H.. mencabar tul!

aQueen said...

Aien: suka ek? sila baca lagik berulang2 kali.. heheh.. aQueen suka bab Seth Tan jerr...:PP

aQueen said...

Huszaini: chaiyokkk..!!! kamon..kamon.. u can do it!... hihi

N a d i a said...

Ekekeekeke...

Comel gila karangan nih.


Jangan kata peluk² pas join PD50H nih confirm encik anje tu dapat angkat lambung-lambung lagi kot. ;p


All the best yerr! (^_^)

tips kuruskan badan said...

Huhu.. Nak nangis ade, nak gelak pon ade baca artikel ni. Pape pon, good luck sis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...