Bayang- bayang Hati !

My Precious

30 April 2010

Penantian Suatu Penyiksaan!

Salam...ewahhh.... dah macam tajuk lagu lak...

sebenarnya.. aQueen tengah menanti sesuatu.. sesuatu yg dinanti.. ..penantian suatu penyiksaan..!!! 
mak aihhh...dah  meroyan agaknya orang tua nih... 
aperpun..arini aQueen harap segala nya akan berakhir.. heheh...

dah pasti mahukan pengakhiran yang best ler kan.. 

sabar aQueen.. semua ini hanya seketika.. 

aper la agaknya yg best sangat tu.. sebenarnya biasa2 jerk.. tp lumrah la manusia ni.. mmg mcm ni.. macam la tak penah ader benda best selain dr ini...
apepun.. insyallah..petang ni..akan berakhir la penantian tu..Amin

Nak raba? meh ler..

Vaaa....vaa...vaa... wahhhhhh..smlm kerajaan dh launch Pink Coaches ( woman only)  utk  wanita2.. ibu2.. gadis2... bg perkhidmatan Komuter ( kalau tak salah..) utk perjalanan dari Kuala Lumpur ke Klang.. aQueen mmg sokong la usaha murni kerajaan ni...lps ni best la ek.. takyah kongsi 2..hempet2...penyet2...lgik ngan jejaka2..lelaki bujang mahupun yg telah berkahwin.. dah takde lagik bau mat-mat bangla..mat2 Nepal....Burma..dan segala jenis manusia international yg selalu menggunakan perkhidmatan ni..


Antara tujuan utama kerajaan melancarkan perkhimatan Pink Coach ni ..selain dari mengasingkan wanita Muslim yg tak suka bercampur mahupun bersentuhan dengan lelaki bukan Muhrim....dan yg lainnya..adalah untuk mengelakkan berlakunya serangan seksual.. yg kerapkali berlaku didalam train/komuter/lrt ni...


aQueen sendiri dulu selalu sgt menggunakan perkhidmatan ni..akan tetapi belum penah diraba2 mahupun diuli2..!!!hahah... ader 2 kemungkinan kenapa benda ni tak berlaku kpd aQueen adalah...antara kemungkinan yg aQueen rasakan ialah...


Mereka sangat takut ataupun fobia melihatkan SAIZ aQueen yg agak2 kecik sikit dr gerabak tu...so..mereka akan berfikir panjang utk melakukan sesuatu yg boleh menyebabkan mereka terlantar di ICU kerana KOMA seterusnya KIOK akibat terkena 'henyakkan' yg sangat PADU di bahagian 'BURUNG TAK BERSANGKAR' mereka itu!!!...



ataupun 



aQueen merasakan..bahawa..mereka agak kurang berNAFSU atau mungkin tak bernafsu langsung melihat aQueen yg rupa macam umah tak siap iini..
( itu sebelum ai kawin ye.. tp skang dh lawa sikit..oopppsss...)


tips yg special aQueen kasik kt korang utk mengelakkan diri anda diRABA ..diULI...  adalah..dengan....


1.Kluar rumah dengan tidak memakai perfume mahupun deodorant dan pastikan anda berdiri di dalam LRT/ KOMUTER dan menggayutkan tangan di besi penggayut supaya kluar bau2an...( korang paham ke tak ni?..kang gik bergayut macam MON*ET lak..)..dan memastikan posisi PEMILIK BURUNG tu dapat menghidu bau 'tiak' anda...

2. Jangan gosok gigi dan sentiasa membuka mulut dan menghembus napas keluar..

3.Pakai baju yg materialnya KERAS..jgn yg lembut mcm sutera tu.. derang suka kain licin!

4.Sentiasa pastikan anda memakai kasut SAFETY BOOT yg ader kepala besi didalamnya.. sekiranya dia cuba melakukan sesuatu..terus kasik side kicks! (kasut yg ader tajam2 dibawah tapak adalah digalakkan)

5. Pastikan diri anda GEMUK..sure dia takde seleranya!!!..


aQueen dah buktikan ...anda bila lagik?


apa yang pasti ..usaha kerajaan tu sangat la murni... mmg sesuai sgt untuk OKU dan ibu2 mengandung...n anak2 gadis yg kecil2 ni...lps ni....gadis2 yg datang bercouple tu..berpisah la kejab dr pakwe masing2 ye.. ala..kejab je... takkan nak pisah 2-3 hentian pun tak leh..hehe..masuk la GERABAK MERAH JAMBU ye!!

tetapi..  PERSOALAN PENTING yang sekarang bermain difikiran aQueen plak..



*


*


*


*


yang 'SEPARUH-SEPARUH' tu nak masuk gerabak mana???? haaaaa...!!! 
( cadangan buat 1 gerabak cat 2 kaler boleh? PINK + BLUE  !!!    saper nak jawab..silakannnn!!!!


29 April 2010

Sukernya kena tag! ~ Eda...serangg!!~

Dah kena tag lagik....

First time jumpa with your hubby bila dan kat mana?  

11 April 1998 ... Kat SOGO.. blind date tau...before jumpa dating kt phone jer 6 bulan..

Love at first sight?
Yelah...dh pasti tuh.. actually masa dlm phone lagik..dah jatuh cintun! gatai kan..??


Who is he when the first time u met him?
Dia mamat motor ..pakai TZM..time tu TZM pun dh grand..naik tu dh rasa macam naik CAGIVA..! hehe..
 
How long it takes for him to ask you out for a date?
ajakan yg pertama  lps 2 minggu kenal thru phone.. but.. setelah puas menepis.. akhirnya tewas gak ..so kuar la  slps 6 bulan..

1st place dating di..
Sogo Jalan TAR !lepak kt MD bawah tu...

How he proposed?
tahun 2002...actually mak dia yg suh kawin cepat..dia just tanya.."camner?ok tak cadangan mek tu. jom arr kawin!

Special date with your hubby?..
special? jd binik dia tu dh pasti la special kn..1/2/2003 tp..yg paling special ..kitarg penah clash..24/6/2002..sebab aper special..time tu baru dia tau...dia TERASA KEHILANGAN AKU!!!

Changes that he asked you to do??..
selama 6thn kenal..+ 7 tahun kawin.. ader la..2 kali suh kurus!..hihi...tp aku tak berjaya.. last2 dia kata.. "takper la yang.. abang jerk la gemukkan badan abang..hahaha....!! best tak?

What about him that you love so much?.
Banyakkk... kasik jawapan klise mcm artis bleh?..dia caring.. loving.. understanding.. the most important thing is.. I LOVE HIM !

What is about him that you wish he would change?
Smoking.. dan dia dh berubah pun. dia dah berenti merokok lps 1 thn berkawin..!!!yang best nyer..masa nak suh berenti tu.. aQueen cuma ckp.." sayang anak ke tak?..then nest week tu bulan puasa..terus dia berenti without any ubat2 or altenative..boleh pun kan sayang!

You will lose your mind n crack your head when he?..
mengamuk nak balik Kelantan..hahaha...silent war!..

You will smile thru your eyes for the whole day when he?..
says I LOVE U..n he can't live without me n anak2..
 
Complete below sentences "my love towards my hubby is as big as.."...
my BODY...hahah..boleh? cukup tak besar aku ni..??

Ben Ashaari Pesan....

Ben Ashaari bg pesanan kepada blogger baru.. supaya

Blogger baru pegi ler  jengok2 blogger2 lama punya blog...tengok cara bloggers lama ... diaorang..
 

BUAT BLOG YG SIMPLE.. ( tak perlu hiaskan lebih2...)

BUANG WIDGET YANG TAK PERLU

TEKANKAN ENTRY... ( means..highlight kan entry kita.. )

JANGAN AJAK ORANG FOLLOW KITA..( biar orang follow dengan ikhlas.. sebab dia mmg sukakan blog kita...)

Laporan Polis Rakan Adik Amirul !

Salam,....ishh..macam ler yg berlaku skang ni kan.. takut betul..sehari 2 ni banyak sangat kes2 yg 'mengegar' bumi Mesia ni.. yg terkini pasal adik Amirul yg mati kena tembak aritu.. adusss... naper la bleh jadi macam tu ek...

banyak sangat persoalan yg bermain difikiran aQueen ni...kenapa dia lari dr polis? ..aper salah yg dia buat sampai di bawak keta laju2?...kalau dia tak bersalah naper dia lari..?...kenapa  polis tembak dia?... polis salah ke atau dia yang salah? .. so..td masa blog walking tu.. terjumpa la 1 blog yg menunujukkan laporan kawan kepada adik Allahyarham Adik Amirul ni... bila baca laporan tu.. ehm.. ntahla...masing2 orang boleh buat mcm2 spekulasi.... tak tau ler ISI LAPORAN  tu 100% betul ke atau ader % yang tak betul...kalau tanya aQueen... serah jerk la pada pihak yg berkenaan... sapa lah kita nak tolong mengadilinya kan...

apapun aQueen tetap faham perasaan keluarga Allahyarham adik Amirul ni... yelah.. sapa la yg tak sedih kehilangan orang tersayang.. nak2 pulak tragis sangat cara dia pergi... aQueen setuju cara ibu Allahyarham.. dia nampak berserah kepada pihak berkuasa.. cuma dia minta siasatan diadakan secara telus.. minta dimohon keadilan yg pasti... dan yang pasti..yang salah tetap salah.. dan yg benar tetap benar.. sapa yang salah dan sapa yang benar..hanya Allah yang mengetahui.. kalau benar adik Amirul bersalah.. dah pasti sumer kena terima.. cuma cara 'hukuman' yang menghibakan... tetapi kalau pihak yang berkuasa bersalah..dah pasti ader hukuman dunia yang menanti.. aperpun..doakan yang terbaik utk semua...

So..saper yg rasa nak tengok laporan tu..sila la ke SINI...masing2 baca ..masing masing fikir.. fikir-fikirkanlah...

Earth Friendly ???

Uihhh... earth friendly punyer pasal..melayang duit aQueen.. yelah.. tau ler derang tgh buat kempen Earth Friendly kan.. tp terlupa la nak bawak beg2 spare..masa gik shopping barang2 utk buat birthday bash Ryan nnti.. aQueen betul2 pulun ler amik barang.. tup2 masa dah bayar baru si cashier tu cakap "arini  ari Rabu takde beg plastik ye kak"..hah???..abih nk usung ngan aper ni...??? barang banyak mau dekat  selori.. agak2 la kan nak menipu pun..  takkan nak usung sikit2 pi ke kereta.. tak koser mak... Mr.King lak tak ikot arini.. malas ler tuh... atu jer bini dia ni kalau carik barang yg mcm tu.. tak kan kejab punyer..
 

nak tak nak.. terpaksa la amik beg yg tersangat Earth Friendly nyer tu... huh... rm6.95 sen...!!! eeee...buat beli kek Secret recipe pun dapat 1 slice tau..!!.. nyampahh...len kali.. buat mcm omputeh tu... dr brg besar sampai ker grocery.. sumer pakai recycle paper.. baru betul..tak yah la nak ikut2 hari bagai.... terus jer hapuskan terus 'plastic' tuh... full day 365 day a year.. !!..wokeh?? ader berani..ai ok jek..!!! sokong lah EARTH FRIENDLY..psstt... tp kurangkan la rega beg yg kt bawah ni.. pelissssss....


28 April 2010

Jangan Bergaduh.. Bertumbuk takper!..oopss..

Salam..ishh...ishhh..ishhhh... arini aQueen baca 1 blog nih..citer pasai bloggers2 dok bergaduh sesama sendiri.. jangan ler mcm tuh.. malu kt jiran2 .. sanak saudara...teman seperjuangan... 

Udah2 ler kata mengata...caci mencacik.. benda kecik jerk kan.. nak2 plak 'awak' tu FOFULAR... aQueen bukan nak sebelah mana2 pihak.. tp... agak2 la.. aper yg nak diluahkan tu... malu la nyahh... tp... dh pasti korang ader sebab tersendiri kenape perlu ader "SESI PERGULUNGAN"...  

Takmo cakap lebih...actually dlm hati ni takut fans dr 2 blogger ni ..mengamuk kt aQueen plak.. sebab dok sibuk2 memandai2 buat entry pasal blogger bergaduh...

Ok ye.. saper2 yang mcm takde keja nak buat..atau sibuk sgt nak jaga tepi kain orang gi ler baca kt blog MAK MERAH & MAK BIRU

pehtu..dah siap baca..korang bincang ler dalam parlimen... keputusan dia..aQueen takmo tau!


27 April 2010

Kepala dah mula pening...




Dia mula dahhhhhhhhhhhhhh.... mmg slalu nyer macam ni ler.. asal ader funtion nak buat...mesti kepala ni ler yg dok pening... dari dulu sampai sekarang...tak penah ader org lain nyer nak sibuk2 nak peningkan kepala diaorang... sebenarnya aQueen yg tak kasik diaorang pening2kan kepala..sebab at the end....lps diaorang pening..aQueen jugak yg kena take over sakit kepala tu...so jadi 2 kali pening... 

tp dh mmg jadik lumrah dalam family ni..mmg derang akan suh aQueen yg pikir benda2 mcm ni..sebab takmo kena marah kalau derang buat silap.. hehe...bagus jugak ek..derang takut ngan aQueen....!!

tapi aper pun kali ni still ok ler ..sebab funtion tak de la besar n grand sangat.... sebelum ni ader byk lgik event yg lebih grand yg aQueen handle..mmg jadik planner cmtuh la..

berbalik kpd event yg akan aQueen organize tak lama lagik ni.. adalah event yg dinanti2 oleh aQueen.. rasa sumer ibu pun macam tuh... kali ni event utk Bithday Bash Prince Ryan..!!! Yuhuuuuuuuuuuuuu....eee...tak sabar tau rasa nak menyibukkan diri nak setup party tu utk dia...kalau diikut perkiraan aQueen ader lebih kurang 3 minggu lgik nak sambut big days tu.. Insyallah..pada 20 Mei 2010 ni.. dah setahun umo prince Ryan tu... n... nntikan lah.. cemana la rupernyer event tu ye.. dalam kepala ni dh ader mcm2 theme utk dia.. tp still tak confirm nak amik yg mana...all the best to me!  chaiyokkk...chaiyokkk....!!
 




26 April 2010

Dimanakah bisanya KEK LAPIS SARAWAK???

Salam... huhu.. keciwa ..keciwa..keciwaaa... !!!! arrgggg... naper indah kabar dr ruper???...atau tembakan belum mengena sasaran???...wahai kek lapis sarawak... awak cantik...indahh.... ayu... sopan... tp naper rasa tu kurengggg??? atau ibu aQueen yg tak pandai membeli..rasa nya ini adalah SEBAB MUSABAB UTAMA nya....  smlm ibu aQueen balik dr Sarawak.. pesanan penting yg aQueen minta dia jangan lupa beli adalah kek lapis Sarawak yg pemes ames tuh ler... so.. tiba nya smlm dia dr airport dh lewat mlm... maka kami takde la nk melantak kek tu tgh2 malam semalam tu jugakkan...

pagi tadi...masa breakfast..aQueen mmg tak sabar sgt la nak rasa kek lapis sarawak tu.. turun jer..nmpk kt dining table tu terpesona ngan kaler n corak2 dia.. dh pasti.. terbayang rasa sedap kek tuh...dan bila......

kek dimasukkan ke mulut......


dan...


dikunyah..kunyih....


"argggggggggggggggggg....naper kek ni rasa kureng sedap..."


dah tersentot la sket selera aQueen...


tp..apakan daya.... itu tetap rezeki...kena terima gak la... mana leh nak salahkan sesapa... mungkin ibu aQueen terbeli yang kureng sedap penangan nyer... atau maybe ader brand2 or pengilang yg buat lebih sedap... aperpun... terima ia adalah rezeki si penjual... huh... 



nota: kepada Sarawakian.. boleh tolong kasik cadangan kt mana nak dapatkan kek lapis Sarawak yg UMmmmpppphh!!!!

ehsan: en.google

kredit to: goldenmoshark

Dimanakah bisa nya kek lapis Sarawak..

di CORAK nya kah?..

di KALER nya kah?...

ishhh..dimana ya??

Topi Idlan Pon...Pon !

Yeayyyyyyy... dh lama mencarik.. topi idlan pon pon untuk baby... smlm dah dapat... hehe...sajer jerk suker tgk topi ni.. slalu nyer utk adult or teenage jerk.. tp smlm jumpa untuk baby... aper lagik sambar la utk prince Ryan... actually ader byk kaler.. putih..hitam... tp aQueen berkenan kaler brown.. hehe.. mcm leather lgik tu...





Resepsi Umie Aida di Penang !



 Salam... td dh berhempas pulas menukar layout yg mcm syiott tuh... yelah.. kasi kepala gwa pening tau... dh tukar template tuh..nak kena gak setting2 aper yg patut.. menci!...so.. dh tensen2 jom kita layan gambar2 sepanjang majlis resepsi  Datin paduka Umie Aida & Datuk Paduka Khairuddin. Memandangkan majlis kali ni di buat di kampung datuk khai ..maka aQueen berpeluang ler 'menembak' barang sekeping dua gambar diaorang...


actually aQueen sebenar2nya dijemput untuk ke majlis kedua mempelai ni memandangkan aQueen adalah telah berjiran ngan keluarga Datuk Khai ni.. (walaupun rupa Datuk Khai tak penah ler aQueen tgk sebab dia kan dok KI ELL!!)....so.. dh dijemput..pegi jerk la kan.. kang owang kater sombong plak....(takde saper nya nk kata aper.. ko jerk yg memandai2..).....


majlis ni sederhana tp meriah sgt.. rasanya tetamu yg datang dr segala ceruk rantau.. ( ntah wakil dr beberapa kampung yg berhampiran..).....mmg penuh.. pak aji....mak aji....mak rempit..minah rempit.. sumer tak ketinggalan nk tgk persandingan diaorang....nasib baik ler majlis tu dibuat pd mlm hari..kalau tak..mau jalan jem ber ganda2....yelah.. artis kan... slalu nengok kt TB jerk.. ni dh kawin org sekampung..( setaman perumahan..)..dh sure2 la makcik2 tu sumer nak tgk.. sebab esok tu..dah sure la ader topik baru nak diumpat tuhh.!!! ( oopsss.. terlebih sudah!..).. aper pun..tahniah di ucapkan ek..moga kekal sampai ke mati ler ye.. 
skang ni kan byk kes2 cerai berai ni.. kalau tak sebut sampai mati.. kang baru jerk nikah ..dh masalah.. aper pun.. ni bukannya berlaku kt artis jerk.. kt bukan artis pun bersepah2... so.. jaga kain masing2... jgn dok sibuk nk jaga kain orang.. ( ditujukan buat diri aQueen sendirik!!!)


ok...berbalik kpd citer si artis dan bukan artis tuh...aQueen sampai pun dh lewat.. terlepas 1 shoot masa bersanding...sempat la amik masa diaorang makan beradap.. tp maaf la kualiti gambar yg kurang memuaskan.. yelah.. biasa la.. kalau dh ramai..org tolak sana..org tolak sini.. walaupun aQueen saiz XXXL... rupernya ramai lgik yg 4XL..so.. terhoyong hayang gak aQueen  smlm.. ( aQueen dapat merasakan perasaan photographer2 yg mmg slalu shoot gambar artis untuk majalah diaorang..)....aper pun.. enjoy gak la....n dah pasti..ader la ole2 untuk korang... saksikan..( ntah2 takde yg hengen nk tgk gambar artis tu..??..ader ke??...takde?.. nasib ko ler artis..)....












nak tgk rupa makcik yg akan bergossip esok pagi???



ni dia...
(minta2 la makcik ni tak saman aQUeen kerna mengeksploitasikan gambarnya!!..sowiii.







eh..eh..sempat lak membabai2 aQueen tuh..

ni bukan tgh berkaraoke ye... 
ni tgh menenangkan manusia2 yg suka menolak2 dan menhempet kitaorang...


setelah menyerahkan diri untuk dihempet oleh pelbagai jenis manusia dan jua menyium bau2an yg 'menusuk kalbu... akhirnyaaa...dapat la juga si princess bergambar ngan si artis (walupun muka diaorang ketika itu sgt comot ..sebab berpeluh akibat dinasi impitkan...))....... akan TETAPI....





akan tetapi...????? 1 soalan yg sampai ari ini menyentap perasaan aQueen sebagai ibu...


soalan yang keluar dr mulut princess Nureen masa nak masuk kereta....

" ibu... siapa pompuan tu?..kenapa kita mesti sibuk2 amik gambar ngan dia..???"



?????

tiada kata mampu ku lapazkannnnn!!!  eeeeeeeeeeeee.....sabar jerk la...!!! dimana mahu aQueen letakkan muka ini..dh sah2..nampak sangat yg si ibu yang lebih2....!!!! cissssss!!

Hangennnn 1 badan !!!



Salam..eee..mmg hangen 1 badan.. dah la 2-3 hari ni aQueen takde masa nak hapdet vlog terchenta ni...tup2 ader plak la yg buat hal... actually 'si pembuat hal ni'..dh lama dh buat hal..tp ni dh semakin menjadik2..geramm.. 

aQueen ni sebenarnya marah ngan layout ni...( nmpk sgt ai yg childish.sebab marahkan layout!..childish ke giler???)...aahhhh..!!! tak kisah la ..tp mmg marah kt layout ni ler.. mula2 marah sebab..



Yang pertama...

Layout ni tak ikut yg original punya layout...ader a few features dia mmg lari dr yg asal..



yang kedua...

ntah..setting mana la lak yg lari..feedjit traffic tak leh upload.. actually boleh up....tp tak bleh appear!!... ntah aper la meroyannyer layout nih!!!



yang ketiga..

semua traffik count lari..!!!! dr beribu2 jadi berbelas2 jerk! (korang paham ke tak??tak paham dh ler..)





yang ke empat...
abih sumer iklan nuffnang aQueen hilang ntah ke mana..mcmni susah la kalau nak kumpul duit dr nuffnang!..huhu...
masalahnya.. aQueen sayang  layout ni.. sebab dia nyer margin besar... kalau margin tu besar meanss.... gambar yg aQueen upload tu mmg leh jd besarr.. kalau tukar layout lain..kena make sure margin nyer besar!!


eeee...sabar jerk la.. kalau nak tukar baru.. byk la kerja nya..nak kena set sumer lain!!!...tensennn!!!

22 April 2010

Air mata di di keheningan malam..~ini entry sedih~

Salam.. aQueen tak sabar rasanya nak post entry ni.. nak korang berkongsi rasa dengan si ibu yg sangat memerlukan sokongan moral dari kita.. airmata aQueen dr td tak henti2 mengalir... rasa macam tak sanggup jerk melalui aper yg IBU HANA rasa.. kalau kita rasa kita tak bernasib baik... ader org lagik teruk ujian nya dr kita.. moga ibu Hana akan lebih tabah dan terus tabah... n untuk si comel yang sangat kuat.. aunty doakan agak Hana terus berjuang ye sayang.. wahai kaum ibu sekalian... mari kita selami hati IBU HANA ini..dia memerlukan kita.. terima kasih kpd Teratak Kasih Zie Fauzi.. kerana sudi berkongsi rasa dengan kita semua..

Oooii...anjing ...naper ngan ko ek?

Tengah2 dok vlogwalking...di kesyahduan malam ni.. tetiba.. anjing sebelah umah menyalak... ntah naper la plak... aQueen ni mmg suspen..dah la tgh mlm.. bukan aper.. kawasan ni teruk sangat.. slalu sgt ader kes2 kecurian lah.. ragut lah... pecah keta lah.. eee... slalu sangat.. bila report.. polis datang la round2 dlm 3-4 hari cmtuh.. peh tu.. jangankan kata keta polis.. lampu keta yg kaler biru tu pun hareemmm nk tunjuk muka.. agaknya diaorang bz ler tu... ntah2 ader tempat2 lain ler diaorang tgh round.. ntah ler..

aperpun pada aQueen ni.. bunyik anjing sebenarnya membantu kita gak.. yelah.. anjing ni kan..kalau dia menyalak tu sure ader sesuatu.. kalau ader pencurik ke.. aper ke..orang yg dia tak kenal..sure dia nyalak punyer.. bagus gak sebelah umah aQueen ni ..aunty Ah Kian tu bela anjing.. sekurang2 nya.. aper2 hal..anjing dia leh la 'mengganggu' tidor kami..yelah..kalau nak harap menatang peliharaan lain tu..mcm tak sesuai.. yelah..kalau bunyi kucing dok mengiau..agak2 korang bangun ker?.. sure tak punyer.. silap2 lagik nyenyak...

disaat aQueen dok menaip ni anjing tu still lagik menyalak.. nak tgk takut.. oklah..nk kejut Mr.King jab.. eh boleh plak dok bervlogging disaat anjing menyalak..kalau ader sesuatu berlaku..harap aQueen tak terlambat lagik...ok bye.....ooopssss....



agak2....




kalau ler...




yang menyalak tu....




rupernyer...





macam ini....




si..pencurik tu takut tak ek...???





ehsan: dr en.google

20 April 2010

ABPBH.... pemenangnya bukan artis? biar betul!

Salam.. entry tuk ari ni.. pertama  kali dalam sejarah... ABPBH dimenangi oleh bukan artiss!!!...ish.. biar betul?? ...a'ah..mmg tak betul!..ader saper2 kata betul?kali ni mmg aQueen yg menang award tuh....tak caya?..percayalah..aper2pun just nak ucapkan terima kasih kpd si kocinorlie yg telah menganugerahkan award kpd aQueen.....ni ler pertama harap bukan yg terakhir award yg aQueen terima ye.. hehe.. kepada sesapa yg sudi nk kasi award kpd aQueen lagik lepas ni..kecik tapak tangan gajah..tapak tangan king kong aQueen hulorkan... tq ye Norlie sibudak kraftangan yg sgt kreatip.. kalau tak caya gi ler blog dia...mcm2 ler dia buat... kreatif terlampau!!!


ni ler award  nyer...


19 April 2010

Jangan Biarkan Dia Menangis..!!!

Jangan biarkan dia menangis..



*

*


*

..dan hapuskanlah airmatanya...

tolonglah..kerna dia segalanya bagi ku..


tak ingin setitik pun air matanya tumpah ke bumi..

sayang..keringkanlah airmatamu...








biarpun dengan apa cara sekalipun...

Shoot pakai HATI?? Gilo ko po?

Salam..dh 2 hari tk hapdet vlog aQueen ni..rasa mcm 2 tawun tau tak hapdet.. actually bukan aper. mmg sebagai ibu muda yg sangat brutal dan active..aQueen tersgt2 la bizi dengan kerja2 umah..kerja2 di site.. n kerja2 yg sengaja dicarik penatnya..hehe.. sebab aper penat?..ni sumer sebab aQueen sudah terjoin 'PhotoRadikal Penang Street Outing ni ler..'... eee..mmg ler letih.. yelah mana tak letih... dia kasik kita 4-5 jam untuk round Penang n shoot aper sajer dengan menggunakan hati..!!...ha kan pening tu.. nak shoot guner hati.. ??? so..aQueen shoot jerk la pakai hati aQueen... pehhggg...penat seh..hati aQueen telah dieksplotasi kan... aper2 pun tetap best gak sebab leh jumpa2 otai2 n sifu2 photographer yg ader di Penang..boleh jerk kalau nak tukar2 curik idea diaorang..atau nak buat sesi pertanyaan atau soal jawab dgn diaorang.... so inilah ..gambar2 aQueen shoot pakai 'HATI'...ekelehhh...HATI la sangatttttt!!!..mana ader...aQueen hantam sajerk..










 yang best skali.. masa dh nak balik aQueen terjumpa member aQueen.. 
syok sehhhh.... ni ler kawan aQueen tuh..



*



*




*





*




*





*




comel kan?..eeee.... comel nyerr...!!

16 April 2010

Ulat BUlu dah naik daun....

Korang sure penah dengan ungkapan nih.." ulat bulu dh naik daun..aper boleh buat nasib badan.." ( cilok dr citer Allahyarham Tan Sri P.Ramlee)... 

Naper ader ungkapan ni..? Biasanya ungkapan ni ditujukan pd orang lelaki yg sedang nak' menggatal2' n mengetest power mengayat pompan..kan..? Ye lah lelaki ler slalu nak ayat pompuan..baik yg dah kawin..or yg belum kawin... abih kalau pompuan nak mengayat lelaki kita panggil aper? 

aQueen tak tau ler kn...tp ni aQueen jumpa ulat bolu naik daun..tp tak tau ulat bolu ni lelaki ker pompuan..korang tgk ler ,...















Agak2 ni ulat bulu jantan ke betina??

Malam tadi dh buat PAHALA.. pagi ni buat DOSA plak!

Salam.. uihh... dh elok2 malam tadik buat pahala... 
ni dh terbuat dosa lak pagi 2 Jumaat ni...korang takyah la ikut aQueen buat dosa ni.. 
ishhh..tp aQueen bukan sengaja.. tgk vlogwalking tadik.. terjumpa ini kt vlog si MISS GELI...
ishhh... malu ai u...
MISS GELI ko bertanggungjawaban keatas dosak-dosak ku arini... 
korang JANGAN KLIK SINI tau..
tu pun kalau takmo tambah dosa... kalau nak ikut suker la.... 
( untuk yang bujang2..lagik dilarang keras untuk KLIK SINI)
kalau korang klik jugak..korang tanggung senirik ek dosak korang ye...

"makcik merayu nak.. tolong jgn robohkan rumah makcik...plsss!!!"

huhuhu.... salam.. huhuh... sedih nih... tak tau nk ckp cemana.. sedih sgt bila dengar dialog yg sangat menyayat hati aQueen...citernyer begini..

Petang tadi..masa aQueen sedang berjalan2 dalam taman perumahan umah aQueen ni ler..tetiba aQueen ternmpak sorang makcik n sorang lelaki..terdengar la perbualan diaorang...


makcik:  "..makcik merayu nak.. tolong jangan robohkan rumah makcik ni..tolong lah..!!!!??"

lelaki:    " tak boleh makcik...kami kena robohkan jugak umah makcik ni.. ni tugas kami.." 

makcik: " ini rumah pusaka.. dh lama makcik tinggal kat sini..dah dekat 27 thn dah anak...tolong la.."

lelaki : "maaf la makcik..kami terpaksa...kalau kami tak buat kerja pecah/robohkan rumah makcik ni..nnti. gaji kami tak akan dibayar.." 

makcik: " ish..mana boleh macam tu.. ini rumah makcik..kamu nak robohkan ni rumah makcik..kenapa pulak gaji kamu yg tak dibayar..???

(lelaki didalam hati..ish..makcik ni byk lak soal dia ...)

lelaki: " ..begini makcik..kami terima arahan dr majikan  untuk merobohkan umah makcik ni....tolong ke tepi ye makcik..(sambil menolak makcik itu ketepi...) .. jgn ganggu tugas kami..nnti kami kena marah dengan majikan....."

makcik:  "ehh..jab..jab.. kamu nak robohkan umah makcik.. lps tu kamu kata majikan kamu akan marahkan kamu??..ish..makcik tak paham... (dalam nada marah...makcik menengking..).. cuba kamu terangkan pd makcik...aper kena mengena nya majikan kamu dengan umah makcik nih...????( sambil mencekak pinggang)


(lelaki tak dapat menahan sabar lagik terus menolak makcik itu sehingga terpaksa ditenangkan oleh lelaki lain)

lelaki: ..." makcikkk...ni dh kasik saya ilang sabar tau makcikkk!!!.....wahai makcik.. bukan ke makcik yg suruh majikan kami ni renovate kan umah makcik ni??!!!... kan makcik nak umah makcik jadik mcm istana??!!!!!...makcik jugak kan yg suruh majikan kami designkan porch keta makcik tu supaya leh muat 4 bijik keta dan 4 bijik motor ( 2 bijik dh rosak) dlm porch makcik tu....??? bukankah..???? bukann kah makcik oooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii????

makcik: eh ye ke? a'ah la.. makcik lupa...makcik dh soh kan budak aQueen renovate kan umah makcik la... sowii....anak marah ke??

lelaki: takde la makcik.. saya suker..!!!



ituler citer yg diadaptasikan dr kisah dongeng yg direka2 oleh aQueen iaitu perbualan diantara makcik Nor ( bukan nama sebenar... nama sebenar dia ..Makcik Milah...opsss..terbgtau lak..)..dengan lelaki ( Eko...yg majikannya nama aQueen...)..  

skrang korang leh tau...naper seminggu 2 ni aQueen sesenang jer bleh menhapdet vlog dengan jayanya n bleh jerk sesuka vlogwalking tanpa segan silu..ini sebab..umah makcik milah dengan umah aQueen ni..selang 4 bijik jerk... so..dr balkoni umah aQueen jerk aQueen dh boleh pantau kerja yg pekerja aQueen buat.. heheh...n lps tgk dari balkoni... terus masuk bilik n hapdet vlog... senangkan?  ( ala ..bukan slalu dapat pojek dekat2.. slalunya..jejauh sikit... hehe...kasik la can..)

dibawah nyer aderlah buktinya umah makcik yg telah dirobohkan...

 sesi merobohkan...

 Tu ha...umah aQueen yg balkoni kaler yellow diraja gopal tuh...yang balkoni penuh baju sidai tu..
aQueen berdiri dr situ ler..pantau kerja dr jauh...jauh la sangat kan...


 weii..org suh kerja...korang sedap ek lepak2 suh tokey jdik photographer lak... kerjaaaaaaaa!!!



Inilah umah makcik Milah yang akan diberi napas baru yg lebih wangi sesegar daun pudina...!!
hehe.. nntikan ye bila umah ni dh siap.. mmg harummm....!!

15 April 2010

Sekali Dia dah kawin ler.....Mimpikah aQueen?

Yahhhhhhhhhhhhhhhhooooooooooooooooooo... assalammualaikum... heheh... jerit yahoooo...dolu baru kasik salam.. boleh ek cmtuh?...haha... ini gara2 terlalu la hepinya bila blg aQueen diterjah oleh BEN ASHAARI.. blogger hebat kt Mesia ni.....ee.....ee..eeee.e.....mimpi ke nih?... mcm mimpi.. sonot nyer... korang nyer dia dh terjah lom? aQueen punyer DAH..KLIK LER...

tau naper aQueen sonot sangat..?? ntah la ...mmg aQueen sonot la.. yelah.. kalau korang nak tau..en. BEN ASHAARI ni.. sedang buat siri penjelajahan blog2 mummy yg ader kek dlm ini doniya ni... niat dia baik sgt.. nak memfofularkan blog2 mummy2 yg mcm aQueen  ni ler.. mana tau kan..dengan siri jelajah beliau ..'Vlog' kita sumer akan lebih fofular n jana pendapatan kita dr iklan2 akan melonjak dengan tingginnya... 


wahhhhh...best ler saper punya vlog yg naik traffik disebabkan oleh sesi jelajah en.Ben ni ye....masyukk beb....yelah nak harap vlog2 ibu2 ini..aperlah sgtkan traffik slow banget.. dh mcm traffik jalan masuk kampung pendalaman... sekali sekala ader la basikal lalu.. kenkadang..motor ..tu pun sebab nak jual ikan... mmg slow la traffik tu.. bila ader orang tebang hutan secara haram baru la ader Lori masuk... nasib la.. so..harap2 lps ni..vlog mummy2 yg dh diterjah oleh en.BEN ni akan laju traffiknyer kan..mcm traffik kt Jalan Tun Razak or..Federal Highway menghala ker KL...tak kisah la..janji jemmed traffik tu ye...


aper2 pun..kesempatan ini..aQueen nk ucap la 'a milion thanks' untuk en.BEN...sebab sudi masuk Vlog Vuruk ni.. hehhe...tq ek en.Ben... sori ler aQueen melawak jerk ckp nak amik gmbar wedding en.VEN  ye...eh...en.BEN.... tengok tu..punya hepi sampai ckp pun pun dh terbelit lidah..mana la tau ..ingatkan dia tak kawin lagik..sekali dia dh kawin ler... cis..encem..cangat... aper2 pun.. ok THANX ye EN. BEN ASHAARI..!!!

korang gik ler melawat VLOG DIA plak...

ini buktinyer ye..






Aper 5 hengget??? kalau bleh makan ader gak pekdah nyer..

Salam.. eee... aper ke punya tergujatnya aQueen  smlm.. masa balik dr sekolah anak2 singgah la kt 'night market'..nak beli barang2 dapor.. yelah sumer dh abih stok metok.. ayam ..ikan.. sayur... lps dh siap beli sumer tu.. dh otw masuk keta.. tetiba princess ckp.."ibu .. nk beli ikan.. .." ..aQueen jawab ler.." ikan kan ibu dh beli td.. ni ha ayam pun ader .."..."tak la bu..ni ikan lain..."... ishh... ikan aper  la plak.. rupa2nya.. nak tunjukkan ikan ni ha... diaorang dh buat hal lagik.. dh start nak beli 'menatang peliharaan la plak.. semenjak start sekolah ni.. aQueen dh gazetkan bahawa.."NO PET AT HOME"... ye lah...dulu beli kucin..hamster... kura2... udang karang...itik pun penah... tapi malangnya.. sumernyer dh mamfus or dicurik or 'melarikan diri dr umah kami"... mmg tangan2 princess tu panas agakknya.. sebab tu menatang tu semua takleh setia ngan kami..


berbalik kpd citer ikan td.. so.. disebabkan ikan tu kecik n tak perlu dok dlm aquarium n tak pelu dicuci segala bagai pam n kolam...maka aQueen pun tanya la kt mamat tuh...


"dik.. baper hengget ni?.."
" ikan jer atau skali rumah dia ni kak..?"
"ikan jer la dik...umah dia nnti..akak carik la kt tmn2 perumahan mana yg nk lelong umah..."
"..ehmm..kalau akak nak ikan jer.. murah jerk kak..  5 hengget jerk!"
"aper 5 henggett... aper ke mahal sgt dek non ooiii.... ikan ni ..kt bendang amik free jerk.."
"ye lah akak.. mmg ler free...tp upah kami nak sauk berhadapan dengan risiko ular kt bendang tu.. saper nk bayar?..tu blum masuk ngan kena kejor tuan tanah kedauh lagik sebab menceroboh..."...


"uihh...aper ke terok sangat dek non.. "...memandangkan aQueen malas nak berisiko ngan ular n tuan tanah kedaun.. maka... beli jugak ler.. sorang sekor... aQueen beli skali ngan umah sebab takut takde pemaju yg nak lelong umah utk si "seekor 5 hengget tu"...  skali ngan umah budak tu kasik la 15 hengget.. aper ke punya mahal...



tak sangka aQueen.. dolu2 ingat..orang jual ikan ni sen2. jerk.. 80 posen..kalau paling mahal pun 1.50sen.. tu pun mmg dh cantik sgt dh ekor ikan laga tuh.. ni 5 hengget tp ekor dh mcm kain buruk...kalau 5 hengget tu boleh makan... ader gak pekdaknya.. tp mmg la beli jugak ..sebab malas nk ber'pencak silatt' ngan princess 2 orang tu...



lepas ni.. aQueen pun nk jual ikan  tu  gak la....silap2 bleh kaya...tp..kena la bersedia nak berjumpa ngan ulor... korang? sanggop?..aQueen? tak sanggoppppppppp !!


Princess bersama 'anak' mereka masing2...

14 April 2010

Bila Lensa aQueen Mengenyit !!!

Takmo ckp byk... just nak share gambar2 yg aQueen shoot masa vacation ke Pulau Jerejak aritu... actually yg nk upload tu bukan sebab aper.. sebab gambar2 terpilih n terbaik sepanjang vacation ni mmg memberi touching dihati aQueen (aper ke punya berterabor ayat nih  !!! )... disamping nk melatih jari & skill dlm photography yg sgt la cetek ilmu aQueen ni.. (ini lgik 1 ayat poyo yg tunggang langgang)  ahhh..what ever lah.... hehe...aper2 pun enjoizzzz....









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...