Bayang- bayang Hati !

My Precious

31 December 2010

Tunduk pada hawa nafsu..

Salam.. amboihh.. hari2 Jumaat ni nak bg ceramah sikit ye.. ekceli bukan nk bg ceramah ..sebenarnya nak 'menceramahkan' diri sendiri ai yg tak tahan hawa nafsu semalam..

alkisahnya..



aQueen dah lupa diri..



dah lupa daratan..




tak sedar ke diri..







perasan mcm tak mengandung bujang




enjoi bagai nak rak..



kat mana ?nak tau..?





kat.....




kat.....









Pesta Pulau Pinang !!!



Pergghhh... best sehhhh.. hehe...ala setahun sekali kan..


siap bershopping bagai..


beli tikaq buluh yang dh out of date tu.. sbb terpengaruh ngan org lain yg dok usung menatang tu .. bleh katakan setiap family memborong benda alah tu.. maka.. aQueen pun terkesima jugak la kan.. n kebetulan plak perlu coz dah tak larat nak vacum carpet Belgium yg sediaaa tu..nak2 plak Ryan suka tumpahkan air la.. makanan la... maka .. terbeli la carpet buluh yg sgt murah itu.. hehe.. harga 25 hengget jer.. hehe..

n yang best sebab dpt beli baju kaftan ( poyo betulkan beli baju kaftan pun sampai nak hepi bagai).. mana la tak hepi.. untuk saiz aQueen yg tersangat la COMEL DIMATA CUN DIHATI ni..mmg susah la nk dapat baju yg muat..kalau pakai kaftan biasa mcm korang tu. sah dh mcm barut nangka.. iyerrrrrrrrr...korang tak cayo.. sebab tu tiap kali kelik kelate..aQueen beli banyok2.. (eh! bakpo tubik kecek kelate pulok!.huk alohh) ..so disebabkan dah terjumpa tu...maka... beli la jugak kaftan tu 3 helai.. sek bek ado 3 helai.. kalau ader 10... 10 le aQueen belik..jangan nak kelentong !!!..dapat murah la jugak.. 3 helai baru 80 hengget...!! murah giler..sss......

lain2 tu beli brg anak2 la.. apa lgik..

30 December 2010

Pengumuman..!! Nama anak saya Khairul Fahmi Che Mat !

Heheh.. wat pengumuman tergempar... nama 'anak' aQueen Khairul Fahmi Che Mat.. !!

Relaks.. jgn tergezut hokeyyyy.. ni sumer berpunca dr keheroan yg telah ditunjukkan oleh si mat Khairul ni ler...mmg layak la dia jadik gol Keeper Malaysia.. lg sorang si Safee Sali tu.. penyerang malaysia..pun TerbAEKKKKK!!

2 nama ni mmg HERO dihati aQueen...(untuk malam ni sajer ye..)

heheh.. mak aihhh.. dok tak dok dh jadi hero plak la.. sebelum ni hero aQueen ialah..

Mr.Ezzany a.k.a Mr.King
&
Ayrell Ryan Reezqy

but now ( from tonight)

mereka adalah 
HERO DiHATI Semua RAKYAT MALAYSIA

kalau tak percaya leh tanya kat sumer aweks..aweks.. kat Malaysia ni..
dah sah2.. nama boifren dok no.2 dah lepas ni..
(kalau yg belum ada boifren plak..sure la minat abih kt mamat Khairul tu..)

ok.. apapun.. mmg nk ucap tahniah la kat 2 hero ni.. 
termasuk KESEMUA barisan HARIMAU MALAYA yg menang Agregat dengan Indonesia
dalam perlawanan



untuk yg tak kenal muka Penjaga GOL MALAYSIA yg hebat  tu ... 
dibawah ni lah.. wajah Khairul Fahmi



 dan yg ni plak penyerang skuad Harimau Malaya antara penyumbang gol kemenangan pada perlawanan pertama di Kuala Lumpur..iaitu Safee Sali



tahniah untuk semua barisan HARIMAU MALAYA dan tahniah juga untuk pasukan Indonesia yg bermain agak cemerlang utk perlawanan kedua.. malangnya tuah milik Harimau Malaya.. Syabas untuk semua termasuk Jurulatih dan lain2...





hatiku gumbira..

27 December 2010

Indonesia yg kalah bola..apsal lak kita yg nak tunjuk perasaan?? Tolong jawab..

 Tunjuk perasaan sebab Indonesia kalah bola Piala Suzuki malam tadi?..Oh NO..NO...NO.... ---->>> NO!!

ini sumer takde kena mengena ngan bola mlm td ye.. ini pasal lain...(nk amik kesempatan wish congrats kat pemain Malaysia.. pasal menang bola piala Suzuki mlm td dgn jaringan 3-0..aper pun masih terlalu awal nk bergumbira.. ada 1 lg perlawanan di tempat lawan nnti.. harap tuah menyebelahi kita..Amin)

Ok ..sambung pasal td..citernyer cenginik..(ce..citer...ce.citer...!!)


Heheh.. sian si hensem ibu ni.. dh start tunjuk perasaan bila tgk barang adik baby.. mula2.. ok jerk.. suh posing pun ok.. suh pegang aper2 pun ok.. dh lama sangat mula la..dia start tunjuk perasaan.. bukan tunjuk perasaan sebab Indonesia kalah bola Piala Suzuki tu.. tp..pasal barang2 adik baby ni ler..

saksikan lah..


 Mula2.. saya buat muka comel sangat.. dialog" ini barang adik baru saya.."


 Lepas itu.. saya ada sikit serius.. sebab bosan ibu suh posing2..tau ler saya hensem..


 Kemudian... muka saya sikit hepi.. sebab saya ader benda nk punggah dan wat semak !!
Yeayyyyyyyyyyyyyyyy...!!!


 Saya sangat suka bila ibu suh saya baring2 atas baju adik baby...
Ibu cakap... statement kt baju tu.. mmg sesuwaiiii sangat ngan saya...


 Time ni saya dh mula bohsan....bohsaannnn.. sebab ibu dok sibuk2 susun2 barang nk shoot sumer barang adik baby yg tak cantik tu !!.. sebenarnya saya jeles


Dannnnn... saya pun mencuba nasib utk mengambil SATU..SATU...SATUUUUUUUUU jerk barang adik.. nmpk nya ibu tak marah.. dia cuma jerit.. LETAK BALIK !!! kan dia tak marah tu.. dia suh letak jer..


 Bila ibu suh letak balik.. benda yg SATU itu... saya pun mula mengambil benda yg BANYAK !!!!





dan hasilnya.. saya mengeluarkan kreativiti saya yg terbaru..



terimalah..


*




*





*




*






*






*






*



 Ibu cakap dia sangat HEPI marah !!





saya takde signature lagik.. so saya letak jer nama ibu ye..
lagipun bukan nama org lain.. ibu saya jugakk..


Lagi2 untuk mu....leh mengundang kejelesan ni..

Ni ha.. lagik2.. untuk si Bunga ni.. tu belum keluar.. dh keluar nnti tak tau ler camner.. itu hari nyer part 1.. skang ni aQueen upload lak PArt 2 punyer.. huhu.. abg Ryan dh start jeles.. jab lgik aQueen upload muka jeles n sesi tunjuk perasaan dia...sebeum tu..sila la jamu mata..






26 December 2010

500 BLOG !

Ni ha.. ! En. Ben kita buat hal lagik.. heheh.. takyah citer lebih2.. korang nak tau.. pegi kat 500 BLOG ni.. baca n faham seniri...
yang penting... letakkan banner kt bawah ni..

 
 


Letak  banner banner-ben-3 ini.. 
- SIAP !

TAJUK:  500 BLOG ! dan linkkan ke entri ini
- SIAP !

Tuliskan serba sedikit mengenai diri anda dan tujuan jadi blogger ..
Tujuan jadik blogger?
Ala.. nak testing skill menaip (mengumpat..mereka-reka citer~ bukan fitnah hokeeyy..dan yg penting skali nk tunjuk (menunjuk2)  hasil hasil gambar yg aQueen amik sepanjang kehidupan bergelar kontraktor yg ada DSLR
(mcm la amik gambar tu cun sangat !!) 
ala.. kalau tak cun pun apa nak heran.. bukannya keja photographer pun... dah namanya pun Kontraktor..!! (En.Ben nak renovate umah leh contact aQueen ek...)

Tinggalkan url entri anda di entri ini ...
- SIAP ! klik Dari Lensa Turun ke HATI !

tolong paste url anda sekali saja untuk mengelakkan gandaan di senarai ..
- SIAP !

25 December 2010

Alhamdulillahh...dah selamat..!!

Oppss................. aper yg selamat??
.. relaks2... aQueen masih setia disini.. lom selamat bersalin lg ye..
jgn risau.. dh selamat nnti aQueen announce kt sini ek...
actually yg betul2 selamat adalah.. DUIT !!! 
Duit aQueen n Mr.King semalam dah selamat berkubur 
di shopping complex.. sebab belikan brg sekolah princess 2 org tu ler...
aperpun.. alhamdulillah la.. sebab dh selesai membeli..
sumernyer benda2 penting sebelum bermulanya sesi persekolahan baru 
utk derang nk nak masuk Tahun 2..    

so..jom kita tgk apa la benda yg derang sambar semalam..

 kasut sorang 2 pasang..


 stokin comel kepala Mickey...



 Alat tulis.. ntahapahapa la derang pilih ntah.. tk kisah la kan..budak2 ..
mmg cengggik..asal cantik jer derang tu..



Kali ni tkde dah beg sekolah troli moli...taste anak dara la konon.. Cantik sgt material dia..
beg ni aQueen beli dekat Memory Lane..




cinta lensa,

Anak Anjing Kaler Pink ?

Ha.. percaya atau tidak.. percayalahhhhhhhhhhhhhhhhhh!! ( hehe.. bwk kluar feel lagu Dato' Siti la plak..)

ini ha.. smlm masa dok shopping2+window shopping.. aQueen actually tgh mencari 'seekor buaya'... 
sajer nak bela 'buaya' la plak..rasanya.. 'buaya' yg lama dh buroks yg amat!..
so.. dalam dok jenjalan sambil serbey2.. dah terjumpa plak ngan seekor 'anak anjing' kaler pink..
huihsss... hati sudah tertawan ... so.. setelah bermuzakarah ngan Mr.King.. maka.. 
kami setuju membela 'anjing' tersebottt!! ( statement brani mati aQueen oiii....
kang terpegang kang kena samak..).. 
dan kami pun terus membelinyerrrr...ini ler belaan tu..





*




*





*





*





*






*






*





Heheh.. best kan.. JIMAT ..MURAH...n SELESA _ cantik.. !!! kalau beli buaya tu ..lg mahal.. RM169...
yg ni 80 hengget jer.. murah banyak !!!!!!!!!!!! ..hihi.. almaklum la..
jab lg kang nak shopping barang sekolah di princess 2 org tu pulak..





cinta lensa,

24 December 2010

Semua ini untukmu..

Malas nak cakap byk.. ni ha.. aQueen actually dh kena warning ngan Mr.King... coz masa mula2 ngandung dulu cakap.." kali ini takmo shopping banyak2 sangat utk baby baru.. sebab rasa mcm nak kluar BOY.. alih2.. dh 4-5 kali scan kat doktor yg berlainan.. takde sorang pun cakap 'it's a BOY'.. sumernyer kata girl..

so.. nmpk gayanya.. takde can la nak recycle segala benda abg Ryan dulu.. especially baju2  la kan.. sumernyer kena beli baru !!!. Baju2 kakak Nureen yg 7 tahun lepas sumer dh sedekah kt orang lepas lahirkan Ryan.. n di sebabkan alasan ( yg kononnya sgt kukuh ini..) maka.. aQueen pun mula la bershopping semula utk baju adik baby yg insyallah nya SI BUNGA ni... 

hasil 'shopingan' (melalui online n shopping kt shopping complex_...sang ibu yg sgt excited nak timang anak pompan.. maka... terbeli la segala baju2 kt bawah ni.. barang2 lain mcm tilam..playpen..stroller... n ada a few things lg aQueen recycle la jugak...takkan nak beli sumer baru kan... yg abg Ryan punya pun nampak baru lagik..ekceli ader byk sangat lgik barang n baju2 yg aQueen tk sempat snap.. heh.. ini baru suku jer ni.. kebetulan yg ni jer ader kt dlm beg baby.. yg kt atas bilik pun byk lg... hahaha.. 
so.. kat bawah ni sumer adik baby punyer.. a
'1st property'





 3 gambar kt atas ni sumer beli online..


 Ini beli kt kedai baby



 Blanket n rompers Pumpkin Patch ni beli kt Gurney Plaza kt Penang ni ler..


 Suker sangat tgk motif  Butterfly n Burung ni.. material pun cantik jer..

so..harap sgt la.. mmg kluar Girl.. sebab .. kalau kluar Boy.. cemana dia nak pakai baju2 cantik ni sumer.. heheh..nmpk gayanya aQueen kena la plak jual baju2 ni..kt ibu2 lain.. hehe..sama2 doakan ek..



cinta lensa,

Barang Sekolah Vs Barang ...???

Dialog best 2 beranak..

Ayah: Nureen, tido awal la sayang..esok pagi2 dh nk kluar.. malam baru kita balik..k
Nureen: ala.. nk bangun awal nk gik mana ayah?
Ayah: Esok ayah dapat duit..(payment dh masuk la tuh)..so.. ayah nak bawak Nureen n family kita pegi shopping..kita shopping puas2..

Nureen: ek? ayah nak beli aper..( dalam hati tu nak uh beli brg sekolah la tu.)
Ayah: ehmm..nak beli pampers adik..susu adik..

Nureen: lagi?

Ayah: itu jer la apalagi..

Nureen: ek eleh.. ckp nak gik shopping kluar dr pagi sampai malam nak beli pampers ngan susu adik jer...baik tak payah la ayah.. beli kat kedai runcit depan umah ni pun ader..

Ayah: abih.. Nureen nak suh ayah beli aper?

Nureen: yelah.. dh kata nak bawak shopping.. beli ler BARANG SEKOLAH utk Nureen..! Kalau rasa barang sekolah tu mahal..BELI jer BARANG KEMAS !!Gelang ke..rantai ke..!!
(dengar tu.. Gelang ke rantai ke..)

Ayah: dah..dahh..tido..banyak la brg kemas..esok kedai BARANG KEMAS TUTUP..lain tahun kita pegi beli BARANG KEMAS !!!




nota kaki: Baru arini aQueen tau barang KEMAS lg murah dr barang sekolah!!! Esok sumer jom serbu kedai barang kemas !!!!

cinta lensa ,

Takde Cop Jari? pakai ini pun voleyy...

Takde cop jari?..pakai ini pun voley.....yeaayyyyyyyyyy !!!
( jakun betul aQueen..kan?..kan?)



cinta lensa ,

23 December 2010

GiLA MeroYan ke weiii??

AQueen sedang menggila !!!!!!!!!!!!

GILA pada yg SATU



*




*





*




*



kredit: Mr.Google






tak  kisah la kan.. gila kat 'dia' ni.. as long as bukan GILA MEROYAN !!!


nak minta kat Mr.King.. 
sempena 'perjuangan yg belum selesai' ni..
lps beralin dh leh harum harum gituhhh!!
(walaupun tak bleh wat aper2 pun selagi tak lepas pantang)

Semuanya sudah tak bererti lagi...

Salam.. ari ni aQueen nak share status FB aQueen arini.. status nya berbunyik cengginikkk...

" Tgh wat belanjawan bulan ni: 
1.Bil spital bersalin
2.Brg sekolah anak2
3.Roadtax keta 
4.Bengkung nk kurus 
5.Baju kebaya lps kurus 
6.High heel kalau kurus 
7. Perfume wangii gilerh utk lps pantanggg!!.. 
8 -candlelight dinner utk anniversary+lps pantang 
(walaupun badan tak kurus lg takper.. Janji 44hari dh lepas..
Badan mesti mau wangi beb..nk lepas rindu!!) hahaa..!! 
Anak2 sila dok umah hokeeyy!!
wahhh!! Item 4-8 sgt penting yg amat.!!!

So..aper pemandangan kowangg???

pemandangan aQueen seniri ialah.. 
 
 
*
 
 
*
 
 
*
 
 
*
 
 
UDOH2 LA TU VERANGAN WOII!!
 
 

19 December 2010

Sesi Mencari Hadiah Giveaway COnTEST ' JOM CARI NAMA ADIK BABY '

Skang ni aQueen ada kt Sunway Carnival Mall, Seberang Jaya .Tujuan aQueen nak cari hadiah yg GA yg aQueen anjurkan... Hrp aQueen jumpa hadiah yg sesuai n best ek.. Harap ramai yg sudi menyertai GA ni ye..

Update by iphone..

18 December 2010

AQueen sunyi tanpa mereka..

Salam.. huhu.. arini aQueen betul2 rasa sunyi sangat.. princess yg 2 org tu ikut tok ibu n tok ayah gik Ipoh... huhu.. sunyi sangat..!!! 
AQueen bukan tak nak ikut..tp dlm sehari 2 ni takut nak jalan jauh2..
yelah.. tengah tunggu hari kan.. huhu.. uyenn n uchuuuuuuuuuuuu.. 
cepat balik...!!!


17 December 2010

Contest 'Jom Cari Nama Adik Baby'




Wahhhh.. buat julung2 kalinya aQueen nak wat GA utk mommy2 n daddy2 kt luar sana..Kepada sesapa yg mengikut perjalanan log aQueen ni sure tau yg aQueen skang ni sedang ' menunggu hari' untuk melahirkan baby yg seterusnya.. hehe...

So, GA ni adalah utk membantu aQueen dalam sesi pencarian 'nama adik baby' yg insyallah di jangka akan lahir pada Januari ni.. so harap2.. mommy2 n daddy kt luar sana sudi la bantu aQueen yer..





Ok syarat2 nyer mcm biasa ler kan...

NO.1
Dah pasti kena jadik Follower aQueen


NO.2 
Buat ENTRY dengan tajuk  Contest 'Jom Cari Nama Adik Baby' &
Letak banner di entry dan side bar anda dan jgn lupa linkkan ke blog aQueen

NO.3 
Cadangkan 1 nama GIRL  dan 1 nama BOY(nak cadangkan salah 1 pun boleh)
nama anak sendiri pun boleh diterima pakai asalkan UNIK

tapi.. ader tapi nyer ye...untuk  GIRL perlu ada 'ANIES' &untuk BOY perlu ada 'AYRELL 'dibahagian AWAL nama..  kerana

adik baby dah ada kakak yg bernama
ANIES IRDYNA AYUNI
ANIES NUREEN ATILEA 
&
abang yg bernama
AYRELL RYAN REEZQY

 NO. 4
Tag DUA nama kawan2 ye untuk join GA ni..


Lepas dh memenuhi syarat ni sumer..
JANGAN LUPA TINGGALKAN LINK KORANG KAT POST ENTRY NI ... 
nnti aQueen gik jengah blog korang ye..

Juri : aQueen & Mr. King
Penilaian dr sudut :  UNIK, SEDAP & MAKSUD YG BAIK
Hadiah : 2 hadiah istimewa akan diberikan
(hadiah akan diumumkan dalam masa terdekat..)
( kategori nama GIRL terbaik & nama BOY terbaik)
 

Tarikh Tutup: 11 Januari 2011 
Tarikh Umum Pemenang : 21 Januari 2011 
So..rajin2 masuk blog aQueen untuk dapatkan info terkini 

Contest Si Cilik & Stroller

 Korang jom la join GA ni.. ala.. cik kuntumz kita yg buat GA ni... jom arr... aQueen nak cuba nasib... saper rasa nak klik kt link bawah ni ye..

Contest Si Cilik & Stroller

Syarat-syaratnya mudah jer...mcm contest2 yg lain juga:

Mesti menjadi follower kuntumz tau
 Siappp !!!

Tajuk entry anda mestilah -contest si cilik dan stroller
Siappp !!!

Letak banner di entry dan side bar anda dan jgn lupa linkkan ke blog kuntumz
Siappp !!!

Post entry gambar si cilik dan stroller nya...tak kisah lah mcm mana pun,
jnji dlm gambar tu ada si cilik anda dan stroller...
 Siappppp !!!

Ni gambar yg dipertaruhkan..

Last but not least tinggalkan komen dan link anda2 sekalian di entry ini SAHAJA...

    16 December 2010

    HEavy Weight !!!


    Ommak aihhh...!!! 

    arini aQueen betul2 rasa mcm badan ni berat yang amattttttttttt!!! 
    ( ek elehhhh.. buat2 mcm tak biasa lak.. dh mmg berat dh sebelum ni punn.. 
    toksah dok buat pelik... ; P .. bluweekkk... )
    hajat di hati nak gik shopping.. (ader hati lg tu..)
    tp...apakan daya...

    .. iyer.. betul la.. arini ni mmg rasa berat semacam... 
    kalau ikut scan yg doc buat 13hb aritu.. baby baru 2.6kg... 


     kredit : mr.google


    takde la berat sangat  kan....tu yg pelik tu.. ish2 sapa yg berat sebenarnya ni...
    aQueen kah?? 
    rasanya tak.. ( skali lgik dok wat mcm tak pahammm..)
    abihhh.. ni berat saper?
     kredit: mr.google


    .. saper ek..???? saper.. ???
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...