Bayang- bayang Hati !

My Precious

14 December 2010

Set Bersalin yg mana BAGUS ?


Ehmm... dalam dok sibuk2 prepare barang baby... tup2..aQueen teringat yg aQueen belum pun beli set bersalin utk aQueen sendiri.. adoooiii.. bab terlupa tu 1 hal..bab konpius nak beli set yg mana 1 pulak1 hal... 

Skang ni berlambak2 produk bersalin yg dijual dipasaran.. sampai nak pening nak pilih... 
ada yg murah.. ada yg mahal.. 
ada yg datang dengan bengkung ada yg tidak..
ada jugak yg dtg dengan tungku herba ( yg ni sesuai utk yg bersalin kaedah ceaserian..)
..yang mahal tak semestinya sesuai utk kita..
sumer ergantung pada badan masing2...
dulu masa bersalinkan Ryan...aQueen ada amik 1 brand yg popular jugak...
tp malangnya..tak sesuai lak utk badan aQueen...
sampai kering kontang susu badan aQueen bila makan jamu dia... 
tu yg utk kali ni aQueen nak kena hati2 sikit.. sebab badan aQueen tak tahan panas jamu tu.
.skang ni dalam list aQueen ada beberapa jenama la yg aQueen dah shortlisted..
antaranya..


Sendayu Tinggi




Nona Roguy


Jamu Mak Dara




Leesa Formula

Kalau ikut kepada harga. sumer lebih kurang jer.. beza dalam 20-30 hengget jer.. cuma yg sendayu tinggi tu lebih sikit sebab datang sekali ngan bengkung.. lebih kurang Rm414 camtu.. Leesa Formula plak dtg dengan tungku herba....


                  Bengkung                                            Tungku Herba

(kredit : Mr.Google)


So harap2 sebelum bersalin aQueen dpt decide nak amik set bersalin yang mana 1..kalau sapa2 ader info berkenaan set2 bersalin ni.. boleh la kongsi ye..


8 comments:

maya al-Qibty said...

aku vote leesa punya bengkung...mmg uummphhh :-)

aQueen said...

ek?.. ok ok.. aku serbey nnti.. wehh.. premium beutiful tu baper riban?

norliza_osman said...

Entah.. liza guna ammay jer..

EDA said...

PB tu 2k xsilap aku...mcm tingin jek...hehehe...byq bulan2...tp bila taun nk abih...
try la nona roguy weh...aku amek ammy 2 kali dah...pasni nk try NR la plak...:D

maya al-Qibty said...

2K lebih..ada minat ka??hehe

EDA said...

hg juai ka maya??ekekeke

ummi yaqeen said...

slm perkenalan...sama la, sy pun tgh survey set bersalin..padahal baru nk masuk 22 weeks..hehehe...xcited wpun dh nk dpt no 3...mayb amik set bersalin NR kot... bengkung mayb leesa..cuba jenguk blog k.engku (http://bidanbersalin.blogspot.com/). byk info n produk utk ibu2 bersalin...

aQueen said...

aku rasa mcm nak NR gak.. coz ST tu byk sgt ubat dia.. hehe..kompom terbabas nnti tu.. PB tu pun trigin.. ader ke size aku ni.. hehe

ummi yaqeen: hehe.. sama2.. takper servey awal bagus la utk persediaan ka.. hehe.. aQueen yg anak nk masuk 3 ni pun tk cukup info lgik.. byk lagi nk kena tau bab2 ni sumer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...