Bayang- bayang Hati !

My Precious

12 January 2012

Part 2-Persiapan & Menu Majlis Sambutan Ulang Tahun Pertama Eveana Ryanea - Zebra Theme

Ok.. part 2 ni takmo citer lebih-lebih.. boleh refer kat gambar je ye..:)))

Ini sumer souvenir a.k.a gantian kepada goodies 
..kali ni dh takde bubbles.. colouring books...n takde toys macam bufday Ryan dulu..


Ini Lollichocs homemade.. 
bancuh..tuang dlm mould ..taboq ngan colourfulrice tu..balut plastik.. siap 
Tadaaa!!!hehe..
(gambar ni sebenarnya terbalik.. so malas nk turn.. korang pusing lappy korang je lah..hahah)


Ini budak burma pekerja aQueen tengah mengecat.. 
actually bukan cat semata-mata sebab nk buat bufday ni..
kebetulan mmg dah nk cat lain sebab dah banyak lukisan mural
kt dinding yang 'artist' tidak terlatih tu buat..nama artist tu Ryan Reezqy


Seperti sambutan2 sebelumnya.. Mr.King mengambil bahagian dalam acara menggantung banner/curtain/ memaku dinding dan kerja-kerja berkaitan..:))
MENU


Mee Kuah Ketam 
sedang dimasukkan ke mangkuk-mangkuk 
hehe..senang kang amik then ceduk kuah aje..


  Popcorn Corner
 (mesin popcorn maker yang dibeli oleh Tok Ibu di Saudi sejak 4 tahun yg lalu..
ni baru digunakan utk kali ke2..takkan nak pakai tiap2 hari..bukan macam makan nasi !)


 Chocs Corner 
Itu Chocolate fountain...konon nk cicah ngn buah stoberi ala2 siti nurhaliza tu..
tp stoberi lak tkde..huhu so terpaksa cicah ngan buah anggur n apple
(ish..takde lak gambar buah cucuk ngan lidi tu..),
selain dari tu cicah ngan biskut n mashmallow (ader dlm mangkuk kaca tu)


 Steamboat Corner
Bahan-bahan steamboat terpulang pada masing-masing ye..


 Western Corner ( ni memang poyo)  
cuma letak nugget, fries & hashbrown je pun 
..(fries & hashbrown tak sampai lg time ni)..
kalau ader bajet lebih.. 
korang leh letak ciken cop, beefsteak, fish & chip ye...haha..
yang terselit tepi tu karipap gulung berintikan sardin
(nama scientific nya tidak lah diketahui)


 Red Velvet Macaron
serius.. sedap wehhh...order online je ni..:))


 Nugget utk kanak-kanak riang ribena

Cupcakes 
Tinggal seketoi ja.. huwaaa.... takdan shoot jugak.. bzbzbz..

Jajan
Cotton candy 
ini aQueen order direct pembuatnyer.. :) halallan toyyiba..


Ok..yang takde dalam gambar adalah..


Sweets Corner 
(photographer ni nak kena tibai.. lupa shoot)
biasa2 je sweet nyer.. Mentos Mini & Jelly je..:)

Ok.. rasanya sampai sini dulu utk Part 2 
insyallah.. akan bersambung ke kemuncak dalam Part 3 nanti..:))


Jumpa lagi.. XOXO


4 comments:

Husna Za said...

salam.nak tanya red velvet macaron tu order kat mana eh? :)

Anonymous said...

Cotton candy tu order kat mane ye...

Anonymous said...

consolidating student loans advice Free Porn

scheetah said...

Sis, nak mintak izin ciplak idea , boleh? Heheheh.…

Terbaikk lah deco..suka sgt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...