Bayang- bayang Hati !

My Precious

10 January 2012

"Aunty...sudah-sudah la tu... buang masa la amik gambar sumer ni.."

Ishhhh... cer baca dialog kt atas nun.... ni memang kisah realiti.. ayat tu keluar dari mulut kanak-kanak perempuan yang berumur 5tahun !!! Kepada siapa ayat tu ditujukan kepada siapa??
Ni haaaa!! kepada makcik separa tua yang sangat gebu ni la...!! tersentap betul mak nyahhh..

Alkisah.. bulan lepas ..aQueen kena shoot family utk Puan Farhana ni.. shoot utk family sikit je.. sebab mama diaorang nak suh concentrate shoot gambar anak-anak je.. maka kerja pun bermula la..

Mula-mula...shoot yang si bongsu dulu.. nama dia Anaz Maleqi.. umur baru 5 bulan..Anaz sangat senang di handle.. takde meragam langsung.. happy je dia.. heheh..




 lepas siap shoot Anaz.. shoot abang dia yg ensem plak.. Areff Haniffah..pun sama ..senang jugak.. suh je gayakan mcmana pun... sumernya OK....





last skali ..baru la shoot si kakak yang sulung.. namanya Adlyna ..Adlyna ni mulutnya YaAllah.. petah la sangat.. macam-macam la dia tanya kita tengah-tengah shooting tu.. tak terjawab lahai.. kita tanya  soalan.. dia tanya balik 10 soalan.. hahah.. bukan aper.. aQueen tanya tu sebab nak tarik perhatian & tackle dia supaya dia tak bosan nak shoot.. tok guru aQueen cakap.. kalau nak tackle kanak-kanak ni..kita kena jadi kawan dia..:) so tengah cuba menjadi 'kawan' la ni.. ni ha gambar si Adlyna...



 
comel kan??.. hehe.. so dalam tengah-tengah shoot tu.. dah nak abih session.. si Adlyna 'sound' makcik yg shoot gambar dia ni..

" Aunty .. sudah-sudah la tu.. 
buang masa tau amik gambar sumer ni..!!!"

Haaaa!!! Amik kau..!! Sekali dia bahasakan makcik ni!!! adesss la.. umur 5 tahun cakap macam budak besar je...

So.. sebelum abih tu.. aQueen suh dia kasi possed yang paling meletopsss...hasilnya..


*


*



aceececeeeee...tu dia aihh.. gaya.. kenkonon buang masa la sangat..!! 
posing maut bercanda dipasiran pantai dah aihhhh... yelah.. buang masa la konon.. cesss.....


akhir skali.. gambar ngan mama diaorang..:)) Puan Farhana



nota: 
tarikh: 9 Disember 2012
lokasi: Tasik Pullman Putrajaya

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...