Bayang- bayang Hati !

My Precious

11 April 2010

Hari Ini !...Tarikh Ini!... BLIND DATE kul 11pg di SOGO!

Aper kena mengena ngan TAJUK ini ???


Begini kisahnyerr.....

Entry kali ini aQueen sajer nak citer pasal sesi perkenalan aQueen ngan Mr.King dulu... citer kitaorang mmg indah la..( heeh..sumer orang indah bila dapat aweks/ balaks !!)...hahaha.. citer kami  yang sangat special ni..bermula lebih kurang 12 thn yg lalu...uihhhh...12 tahun!   lama dh tu..

Ok..benda ni berlaku tahun 1998 dulu..masa tu aQueen dok hostel ..satu hari...jeng jeng jengg....aQueen terima panggilan telefon kt hostel tu la..dan dengarilah isi perbualan phone aQueen ni.:


aQueen    : Hello Assalamualaikum..
Mamat : Waalaikumussalam... boleh cakap dengan As ( As ni adik angkat aku)
aQueen   : As takde la ..dia balik kampung..kalau awak nk cakap dengan dia..awak call balik esok la...esok dia  balik ...
Mamat: Owh..ye ke...?? jab ek...

(aQueen    : Dalam hati: pehal mamat ni..apsal lak suh  tunggu kejab2 ni...)

Dihujung telefon tu aQueen dengar..Mamat ni cakap.: ( Bad...dio takdok la...pas nak wak lagu mano nih..??)

AQueen didalam hati: Eh..bunyi slang mcm orang kelantan..( aQueen kan study kt Kelantan dulu..so mcm interested jer bila dengar slang tu..)....lepas tu..



Mamat : Hello..ok takper lah..nnti saya call balik...
aQueen : Ok..demo telpon smula la pah ni dehh... (uihh...aku pulak yg ckp kelantan..hahhaha)
Mamat : Eh! Ore Kelate ko nih?
aQueen : dokk...kito ore Penang...bakpo nyo..
Mamat : pah kecek Kelate tu...tok cayo kito..ore kelate ni....acu kecek molek..
aQueen  : Tak lah ..saya org Penang...betul la...Ok lah..nnti awak call balik ek..As balik esok
mamat ni mcm tak puas hati...heheh...aQueen dah syok sebab dia mati2 ingat aQueen orang Kelantan)
Mamat  : Ok..Tapi kalau lepas ni saya nak call awak boleh? 
( uikss...biar betul..pehal lak nak call aku...??)) konpius..)
aQueen : ishh...naper lak nak call saya lak..??tadi kan awak nk cakap dengan As...
Mamat  : itu tadi saya call bg pihak kawan saya Badrul... dia yang nak sangat cakap dengan As tu lepas ni biar dia call sendiri...saya nak call awak!!!  boleh ke???
aQueen : ikut suka awak la.(mcm2 manusia ada kek dalam ini doniya...sebenarnya hati aQueen telah berbunga2..)



so...sesi perbualan melalui telefon ni berlanjutan selama 6 bulan...sepanjang 6 bulan dalam phone tu ..aQueen boleh la baca sikit karektor dia...yg sangat2 KELAKAR,(walaupun nmpk mcm malu2 bapak kucing)..mmg kalau tengah serabut perut ngan assignment..kalau sembang dengan dia sure lega la sikit...(uihh..inikah dinamakan CINTUN..hahahah...)..dan sepanjang 6 bulan tu jugak dah banyak kali dia ajak kluar..tp ditolak dengan bermcm2 alasan...hehehe...no way man...ni KL..bahaya siouut...) antara alasan yg aQueenr ekacipta sepanjang sesi penolakkan tu...




1. saya sibuk..ader kelas..
2. arini saya ada hal ngan kawan2-diaorang ajak gi library NEGARA!!!! hahaha..sampai national library tu..
3. saya sakit perut (hal orang pompuan)
4. kt tempat saya nmpk mcm nk hujan..(hahha...walaupun time tu panas lit lit...)
5. moto saya pancit..tak boleh kluar...



dan bermcm2 lagi alasan yang kenkadang tak tercapai dek akal..heheh ..tp sampai bila nak kasi alasan cenggitu kan... dah cukup 6 bulan tu..aQueendh kering idea...sebenarnya PUNCA utama yg aQueentakmo kluar ngan dia tu.. sebab aku ni TAK CUN!..hhuuhu..satu hari...dia call ajak kluar lagi..



Mamat   : awak...saya nak ajak awak kluar ni..jom la jumpa..
Aku      : tak nak lah...saya ni tak cun...
Mamat  : takper la..saya ni pun tak hensem...jom la..dh lama dh cakap thru phone jer...teringin lak saya nak  jumpa awak...awak dengar ek aper saya nak cakap....kalau awak cantik ke huduh ke..saya dah   sukerkan awak..!!!saya mmg nak serius kawan ngan awak ni...!!
Dalam Hati aQueen ni mcm dh ader taman... gullppp!!!.....uihh..mamat ni ckp direct 
sungguh ( malu ai tau....)...ok lah kot iye pun.bg saya masa ok...nnti saya pikir dulu..




lepas jer letak phone tu..aQueen terus call member baik aQueen Diey & Alfian(wan ahmad rossdy & alfian..) minta diaorang tolong temankan..si Diey ni akan bawak awek dia....so lepas diaorang setuju nk temankan (aku dh plan minta diaorang tunggu dalam jarak tak lebih 5meter dr aku!!!buat2 mcm tak kenal aku ni...)
...maka 11/4/1998 berjanjilah kami di hadapan SOGO KL tu...( SOGO jerk..kurang2 pun ajak la gi PAVILLION ker..ishhh mana der lagik Pavillion time tu..)..si pelakon2 tambahan tu sumer hadir tepat pada masanya...


pada 11/4/98 itu...duppp... dappp.. duppp...dapp...

maka bertentang lah mata si teruna dan dara.....



ALHAMDULILLAH...sedap la mata memandang....kiut jerk aku tgk si Mamat tu masa tu....KECIK..& KURUS...aQueen ni....BESAR n GEMUK...!!  hahaha...

kitaorang abihkan sesi perkenalan buta itu ( Blind date ler maknanya tuh..)...tu dengan makan di MEKDI.....si pelakon2 tambahan tu follow jer aku dari belakang..tak lebih 5 meter!!!...

di MEKDI aQueen dengan selamba nya. mengorder BIG MAC set...untuk aQueen!!!bukan masa nak hipokkrit lagik ooiihhh...aQueen kena tunjuk mmg itu AQueen!.. kalau dia nak...dia kena terima sapa aQueen..slalu nya time kawan tu..cover line gilers..ayu konon...bila dh kawin...ha amik kau!!!! 


 so..dh siap makan BIG MAC aQueen belasah lak dia punya nugget yg tak abihs tu...hehehh...( ishh..aper punya pompuan la ni...) sayang..membazir...kena la abihkan...heheh


ok..lepas makan kitaorang takde nyer nak tgk2 movie ke..aper ke...terus aQueen kata nak balik..cukup la utk permulaan kan.. so aQueen pun panggil sumer pelakon2 tambahan tu...perkenal kan kt Mamat ni.ha...dia pun mcm terkejut la bila tau yg aQueen ni bawak spy..."untuk keselamatan diri"..heheh

dan lps tu...bermula la sesi 'bunga-bunga cinta' kitaorang...dah pasti sepanjang 'persahabatan cinta' kitaorang tu..banyak ujian yg kami lalui...sumer yg kami facing dengan penuh tabah dan jitu..!!..berkat dengan kesabaran kita orang...alhamdulillah...pada 4/5/2002 aQueen ditunangkan dengan si MAMAT yg kini menjadi CINTA HATIKU ...dan pada 1/2/2003 aQueen dh selamat menjadi isteri kepada EZANI b. HARON.. sesungguhnya dialah yg amat aku cintai...(aper ke he nyer jiwang sgt aku ni...)


Kenapa Dia JAdi Pillihan :-
1. Sebab dia tak penah mempersoalkan saiz badan aku..
2. Sebab dia boleh menjadi pendengar yg hebat
3. Sebab dia insan yg boleh aku kongsi suka duka, pahit manis, masam berdengung....
4. Sebab dia tak penah berkira pasal duit ringgit...
5. Sebab DIALAH LELAKI TERHEBAT   DAN TERHENSEM PD KACA MATA AKU !!!!

kerana dialah INSAN YG AKU CINTA !!!






 dah selamat....

 
Aku time jadik 'QUEEN sehari' dulu...

now..setelah 7 thn melayari bahtera merdeka..(hahaha....).aQueen berjaya melahirkan zuriat2 comel bersama2 ngan Mr.King..(abih takkan sensorang leh timbul lak kan..)..ini lah KEBAHAGIAAN aQueen sekarang..

 

Anies Nureen Atilea & Anies Irdyna Ayuni &
; Ayrell Ryan Reezqy


9 comments:

tricksrex said...

wawawawawawawawawa..
so shuweeettt..
nnt da pk da tmpt dating wakakakaka..
kalo akak mcd trex nk up sketttt wakakakak

AeMieZ EzZanY PhotoBoutiQue said...

hahahah...budak kecik oiii..blja kasik abehhhh dlu.. kang dh grad akak sponsor tmpt dating!!...nak up sikit dr akak ek... elehhhh... sek. 2 futkot tu dah ler.....!!! pegik tido!

tricksrex said...

hahahaha..lpas komen sini tros g stdy..pg td ade test laa..hahahaha..ss2 fudkot je ke?mane aciiiii..
hahahahaha..
ini berangan dlu la kak..
ape org kate, fantasi wawawawawawa

Lala Lulu said...

romantiknyer!!!

AeMieZ EzZanY PhotoBoutiQue said...

trex..fantasia datang bulan ler tu... hhehe... yelahhh ...akak sponsor yg best sket nnti... janji datang penang...Ok set?

lala lulu:romantika de amor!!!!!

oakleyses said...

sac longchamp pas cher, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, ray ban sunglasses, replica handbags, ray ban sunglasses, prada handbags, nike free run, cheap oakley sunglasses, coach outlet store online, jordan shoes, jordan pas cher, oakley sunglasses, nike outlet, longchamp outlet, air max, longchamp pas cher, nike air max, chanel handbags, tory burch outlet, ray ban sunglasses, tiffany and co, louboutin pas cher, christian louboutin outlet, christian louboutin uk, uggs on sale, kate spade, coach outlet, kate spade outlet, nike free, replica watches, prada outlet, replica watches, polo ralph lauren outlet online, oakley sunglasses, longchamp outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, louis vuitton outlet, christian louboutin, nike roshe, polo ralph lauren, gucci handbags, michael kors pas cher, longchamp outlet

oakleyses said...

hollister pas cher, ray ban uk, nike blazer pas cher, uggs outlet, timberland pas cher, lululemon canada, burberry handbags, nike tn, sac hermes, ralph lauren uk, hollister, true religion outlet, ray ban pas cher, burberry outlet, true religion outlet, nike roshe run uk, nike air max, sac vanessa bruno, michael kors, vans pas cher, oakley pas cher, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, michael kors outlet, uggs outlet, coach purses, polo lacoste, nike air force, guess pas cher, michael kors outlet, new balance, longchamp uk, michael kors, nike free uk, nike trainers uk, true religion jeans, nike huaraches, nike air max uk, true religion outlet, michael kors outlet, hogan outlet, converse pas cher, hollister uk, michael kors outlet online, north face uk, north face, michael kors outlet online, michael kors outlet online, nike air max uk

oakleyses said...

mont blanc pens, chi flat iron, babyliss, supra shoes, asics running shoes, insanity workout, reebok outlet, hollister, valentino shoes, beats by dre, nike air max, jimmy choo outlet, north face outlet, ray ban, nike roshe run, karen millen uk, vans outlet, new balance shoes, instyler, mac cosmetics, herve leger, oakley, juicy couture outlet, converse outlet, celine handbags, ralph lauren, hollister clothing, lancel, toms shoes, bottega veneta, mcm handbags, louboutin, nfl jerseys, soccer jerseys, juicy couture outlet, montre pas cher, converse, north face outlet, ghd hair, baseball bats, gucci, soccer shoes, vans, abercrombie and fitch, p90x workout, ferragamo shoes, hermes belt, wedding dresses, timberland boots, nike air max

oakleyses said...

ugg, marc jacobs, louis vuitton, swarovski crystal, thomas sabo, coach outlet, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora jewelry, canada goose jackets, pandora uk, louis vuitton, canada goose outlet, moncler uk, canada goose outlet, links of london, wedding dresses, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, pandora charms, canada goose uk, canada goose, swarovski, doudoune moncler, replica watches, ugg pas cher, moncler outlet, moncler, ugg uk, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, louis vuitton, pandora jewelry, moncler outlet, louis vuitton, hollister, louis vuitton

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...