Bayang- bayang Hati !

My Precious

06 April 2010

Lagi lagi KES DERA !!!

Salam..setelah seminggu aQueen mem'parking'kan jari dr menaip...kini jari aQueen dh bersedia untuk bekerja.. yelah skang ni bukan jari aQueen jerk letih tau....kepala otak..pun letih gaks... sebenarnya jari aQueen letih tu bukan la sebab aper... tp sebab dh penat menekan 'punat' a.k.a button 'kalkeleter'.... yelah orang keje seniri mcm aQueen ni mmg kejernyer menekan kalkeleter bila nak kira 'pojek'..nak2 plak kalau pojek n tender tu yg 'besau2 punya... lepas kira..kira lagik...pastu kira pulak sekali lagik..dah siap kira ..tekan lagik ....pendek kata ( tak tau la plak kalau panjang pun berkata2 seperti si pendek)..lepas kira tu..kira lagik... bukan sebab apa..takut salah kira.. kalau salah kira 'soru miss' sehhhhhh....so..now alhamdulillah.. pojek pun dah dapat... maka... aQueen boleh la menhantukan diri aQueen menghapdet blog yg dah semakin usang ini... (btw alhamdulillah la sebab pojek 'megi' tu bejaya dimenangi oleh aQueen..)...rezeki anak2...

Sebut pasal anak2...aQueen skang ni pelik tul la.. tiap2 hari baca paper ..ader jer kes2 yg tak best.. sumer pasal anak2 n budak2... ader jerk  ...kes buang anak.. taip2 hari!!... aper la nak jadi ngan dunia ni... ?? bagi kt aQueen jerk la kalau korang dah malas sangat nk jaga...( nak tutup malu!!) ... itu kes buang anak... ada jugak yg dh ada anak tp gila nak mendera!!! aper punya kes ni?? mana la pegi kewarasan korang...pikir la weiii....budak2 tu kecik lagik..kalau korang kasik penangan ..mana la nak padan ngan 'kederat' si kecik tu... kalau korang dh rasa hebat n berani sangat meh sini kasik penangan korang kat aQueen ni ha...!! baru ler padan ngan lawan...!!ngan budak2 kecik berani la...siap pijak2 lagik...skang rasakan dok dlm lokap..( nak jer aQueen pijak2 si cilanat tu..mau terborai orat perut tu kalau kena pijak ngan 'makhluk yg kecik sikit dr GAJAH ni..)..nak ke..?? meh la..ader bran???

Tapi... dalam dok sibuk pasal kes dera anak orang... aQueen terlepas pandang yg ader anak2 yg sangat hampir ngan aQueen pun didera... aQueen rasa elok la kalau korang tgk sendiri.....ishh... saksikanlah...


Korang ader nmpk tak memek muka budak ni... betapa masam n sedih bila di dera!!!

Ni sorang lagik...tertunduk2..melaksanakan tugas!

Ha..! dah clearkan..aper yg derang kena buat??


Hahaha....sian...cat...jgn tak cat!!!

Nampak tu?..tu baru sikit... ader banyak lagi!!! cattt!!!

*


*


*


*


agak2 tu saper la yang bertanggungjawab mendera mereka...???
adakah si ayah ????


*

*


Oh Tidak!!!!!!!!! Si Ayah pun kena dera !!!!!!!!!

ini bermakna???

yang mendera adalah 

*


*


*



*


Si IBU !!!

Sori la sayang2 ku... nak buat mcmana kalau dah berbini dan ber'ibu'kan kontraktor !!!!Nasib korang la....

Dah cuti sekolah ..hujung minggu.. aQueen bawak budak2 balik kampung.. di kampung ni ader homestay yg family aQueen usahakan..so now homestay tgh di'mekap' ...bumbung2 yang princess tu cat adalah untuk wakaf (pondok) yang sedang dibina ditepi homestay 
SERI EMBUN  ~klik sini~
saja nak kasi tugas & penghargaan utk diaorang utk mengecat bumbung genting tu..

2 comments:

anisalya said...

wah...dera family ek...report kt JKM la kalo mcm ni..hehehe...

tricksrex said...

hahahaha..
sweet laa..
kire fmly xtvt la ni ek kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...