Bayang- bayang Hati !

My Precious

18 June 2011

Dah mula merindu .. :(

Huhu... dah masuk hari ke 6 berpuasa diet.. betul2 gigih kali ini..
semangat lain macam sebab ramai geng..
dulu tak hado..
nak diet..diet la ko sengsorang..
nak catu makan pun. asik dok tolong masak untuk orang lain
sebelum derang 'ngap'.. kita dah ngap dulu lagik dah.. 
orang kalau rasa amik sesudu.. yg kita dah semangkuk .. tu baru testing.

time kluar makan reramai ngan family..derang plak order sedap2..
mana aci ..kalau kita tak order yang best2 kan..
tak rock arr...
orang sesedap rasa order chiken cop.. yang ko order.. 'salad' jer..
 aper kessss!!!

tapi kali ni lain.. sebab dapat semangat dari kengkawan yang 1 kapal..
walaupun begitu.. tak dapat nak tipu diri sendiri..
aQueen dah mula merindu 'mereka'..
rasa kekok.. sebab selama ni.. tak penah berpisah..
tapi.. skang.. kalau jumpa pun.. dah kena lari jauh2..
nak pandang..tapi terpaksa melarikan diri..

takut terpesona dengan lirikan mereka..
ehmm...sabar lah hati..
mereka pun agaknnya merindu jugakkan..
mesti pelik..
mana lah pegik minah gedempol yang sorang ni..
dulu..dia jelah penyumbang utama kekayaan tokey2 itu..
skang tidak lagi..
nak nampak bayang pun dah susah..
apatah lagik kalau nak membelai..

dulu.. pagi-pagi...mesti dating ngan mamat ni dulu..


atau pun yang ni..

yang plak kalau tak buh kuah banjir tak sah.. peerghhh...
padu sehh rasa roti kuah banjir ni...


tak cukup lgik yang tu.. adalak side dishes nyer.. mesti ada.. ini..


tu baru makan pagi....masuk tengahari.. kalau tak pekena nasik.. sah2 bantai fastfood....
kalau order tak reti yg kecik2 molek.. tak main yg inti ikan.. nak daging!!
yang ader kolestrol berlebihan.. mmg itu la yang di carik..

air plak mesti minum yang ader gas!!! mana leh takde gas.. 
kalau gas kat umah leh minum dah lama dia togok gas tu.. nasib baik gas tu untuk memasak.. 
air pilihan macam biasa..air ini!!! 

 peerghhh.. kalau letak ketul aisss!!!
arrrghhhh jiwa ku merana saat ini..


abih je belasah BIGMAC ni..
mesti ader desert...
hati tu mmg suka yang ni..


harga murah.. baru baper hengget... memang sah takde nak segan silu nak beli nyer..
ni senang je..berenti kat stesyen minyak jer dh bleh beli..kalau nak kena gik BR or HD tu..
mmg malas.. susah sikit...nak kena parking keta.. nak kena carik dlm shopping complex..
maklumlah.. kalau makan banyak mmg cenggitu..makin jadik LEMBAB!!


dah tu.. bila dah abih belasah eskrim tu... dalam keta pun tak berenti mengunyah..
dah dasar nafsu kingkong.. memang kena melantak jer keje nyer..
standby lak dlm keta.. bendalah ni..


dan yang ni...




eee..rasanya cukup la citer sampai makan tengahari jer.. kang kalau sambung citer untuk makan petang.. malam n supper.. mau ader yang tetmuntah kang.. kang orang ingat korang kena santau time baca blog ni.. padahal termuntah sebab tengok banyak sangat makanan yg dimakan setiap hari.. mesti terpikir2.. manalah minah ni sumbat benda ni dalam pewut dia.. tak payah heran la kan.. dh tangki besar,, bleh la muat banyak.. lagik boleh sumbat.. mmg dia sumbat punya..gitu lah kekdahnya..
kalau leh belah perut ni tengok dalam.. dh mcm kedai runcit tau tak!!! mcm2 ada...

so kalau sapa yang nak pegi muntah silakan la ye.. 
kalau yang muntah sebab ngandung.. ai tak bertanggungjawab ye..







8 comments:

norinaomar said...

aiyooo..chaiyok sis!U can do it!
semuanya tentang mental so mental mesti kuat kuat kuat!

http://noipunyablog.blogspot.com/2011/06/potong-rambut-secara-paksa.html

N a d i a said...

Perghhhh... memang terbaik menu waktu bukan diet aQueen.

Saye dulu everyweek mesti singgah McD order BigMac dengan Strawberry Shake. Itu yang menyumbang kenaikan berat dari 80++ ke 93.9kg..

Nasib baik sekarang dah timbul kesedaran.. kalau tak, tak tahu lah berapa besar tangki perut saya jadi. huhu..

aQueen, saat-saat baru berpisah nih memang 'terasa' sikit bila tak dapat nak makan benda² tu.. tapi lama kelamaan, bila orang offer pun akan buat dekk jee.. percayalah.. =)


You can do it!!

si tuan putri kiUt said...

sabarlah wahai hati kan kan...takpe 50 hari jek....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alamak buat perut ne jadi lapar balik hehe

aQueen said...

norinaomar: yeyaaahhh...kuat ek? kuat makan ader la!! hahahah

aQueen said...

Nadia: thx a lot bebeh... mmg peritnya menusuk ke kalbu!!:)) hrp berbaloii!!

aQueen said...

si tuan puti kiut miut comel lote: sabarrrr.. perjuangan akan diteruskan hingga ke titisan darah yg terakhir...!!

aQueen said...

BABY (MAMA AMANA & ARIEF) : sila makan dan jgn ajak sesapa yer.. ( pstt... ingat kt org belakng ni sket ye)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...