Bayang- bayang Hati !

My Precious

26 July 2011

Hospital Baru 'Princess Court' !!


Ok..ni lebih kepada entry 'kesian' !!..
gambar yang aQueen post ni berkaitan dengan gambar situasi /keadaan wad bersalin hospital di Filipina..

ishh..sedih betul.. korang nilaikan la ..bandingkan dengan hospital kerajaan kita..



seteruk-teruk hospital kerajaan kita..takde la teruk macam ni..
sampai katil pun kena share..nak bersalin pun tersyeksya tahu tak??
baby-baby dok cenggitu jer..kena share katil ngan baby & ibu2 lain..
ish..mau tertukar kang baby ai..

so..bersyukurlah.. sapa yg pernah bersalin kat hospital kerajaan..
sekurang2 nya.. takde la macam ni..
sedih tau..
tolak sebelah ye 'kes-kes' yang biasa berlaku kt hospital kerajaan tu..
walaupun hakikatnya..banyak lagik kes-kes yg berlaku kat hospital swasta ..
tapi tak diberi publisiti..sebab aper tak bagi publisiti? 
sebab kita dah diberi duit utk tutup mulut..
terima jer la..
biasala manusia ni..kalau benda murah..benda free ni..bukan nak hargai sgt..
bangga tak kira kalau ditanya...

" ko bersalin kat hospital mana ni?"
" kt hospital 'Prince Court Mammoth"
(bukan nama sebenar)
~.jawab dengan hidung kembang kempis~
biasala.. boleh la eksyen ceng duduk istana.. bukan susah sgt..dah bayar duit kan..
berguni2 dah abih... hutang Credit Card pun 3 bulan baru abih bayar bil spital tu..
nama pun Court Mammoth..sah2 hutang..hihi..

Apapun.. tahniah la pada yang mampu tu ye..
anda berhak mendapat perkhidmatan yang terbaik dengan apa yg anda dah laburkan.. 
"suami sayang anda"..so u deserved it !!!

kepada yang bersalin kat spital kerajaan pun tahniah.. 
sebab anda yakin dengan kemampuan kerajaan menyediakan perkhidmatan yang terbaik utk sumer...



 kat baju ai tu nampak tak ader embroidery nama spital " Hospital Princess Court'!!
ko hado??? tak hado ? ader aku kesah..hihi..

aperpun,.muka tetap kene menten cun wehh..sakit beranak lain citer..
beranak kt mana pun tak kisah hokeyy..




* kalau diberi pilihan..aQueen nak cari spital yg leh kasi tak rasa sakit masa bersalin..ader? ":PP

7 comments:

Sidratul Muntaha said...

makcik aklu dulu beranak...
duit deposit tak cukup bayo..
tghari dai tak bagi mkn kat spital swasta...
member kwn aku...
dok sehari pastu laki dia lari takmo bayo bil spital..
spital letak dekat store..
ade duit sume jdi...
yg suke2 spital swasta ke tak..
ade duit la bru ckp swasta selesa la ape..
hakikatnya..
jgn la mimpi kate spital swasta tu bgus sgt...
kes2 kronik,tolak jugak ke gomen...
aku ni banak gomen jer sbb duit mmg takde..

aQueen said...

Sidratul Muntaha: itula pasal nyer.. tu la pasal....statement " bersalin kt private lebih SELESA..doktor BAIK2..nurse LEMAH LEMBUT tu sumer dah tak relevan.." dah bayaq 2-3ribu.. sah2 la selesa.. dah bayar sampai beribu2..doc baik2..nak mampus doctor nak wat lebih kurang..mau kena pecat.. hospital gomen bayar rm30hengget berlagak mcm nak dok istana ..mana boleh.. cuba suh hospital private bayar rm30 hengget..tengok depa boleh bagi layanan hat mcm rm3000 ka dak? sah tak boleh... nak beli katil pun tk lepaih!!

noor said...

ala hospital kerajaan pun sama aje. sakit pun sama jugak. bukan branak swasta tu tak sakit!

kak ida dua kali branaak hospital kerajaan: satu kerajaan mesia dan satu lagi kerajaan australia. Ok jer? tak payah pergi swasta pun. Anak kuar montel gak. janji selamat.

kesimpulannya, branak kat mana pun serupa aje. janji spital. rumah pun boileh juga klu ada bran!

oakleyses said...

sac longchamp pas cher, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, ray ban sunglasses, replica handbags, ray ban sunglasses, prada handbags, nike free run, cheap oakley sunglasses, coach outlet store online, jordan shoes, jordan pas cher, oakley sunglasses, nike outlet, longchamp outlet, air max, longchamp pas cher, nike air max, chanel handbags, tory burch outlet, ray ban sunglasses, tiffany and co, louboutin pas cher, christian louboutin outlet, christian louboutin uk, uggs on sale, kate spade, coach outlet, kate spade outlet, nike free, replica watches, prada outlet, replica watches, polo ralph lauren outlet online, oakley sunglasses, longchamp outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, louis vuitton outlet, christian louboutin, nike roshe, polo ralph lauren, gucci handbags, michael kors pas cher, longchamp outlet

oakleyses said...

hollister pas cher, ray ban uk, nike blazer pas cher, uggs outlet, timberland pas cher, lululemon canada, burberry handbags, nike tn, sac hermes, ralph lauren uk, hollister, true religion outlet, ray ban pas cher, burberry outlet, true religion outlet, nike roshe run uk, nike air max, sac vanessa bruno, michael kors, vans pas cher, oakley pas cher, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, michael kors outlet, uggs outlet, coach purses, polo lacoste, nike air force, guess pas cher, michael kors outlet, new balance, longchamp uk, michael kors, nike free uk, nike trainers uk, true religion jeans, nike huaraches, nike air max uk, true religion outlet, michael kors outlet, hogan outlet, converse pas cher, hollister uk, michael kors outlet online, north face uk, north face, michael kors outlet online, michael kors outlet online, nike air max uk

oakleyses said...

mont blanc pens, chi flat iron, babyliss, supra shoes, asics running shoes, insanity workout, reebok outlet, hollister, valentino shoes, beats by dre, nike air max, jimmy choo outlet, north face outlet, ray ban, nike roshe run, karen millen uk, vans outlet, new balance shoes, instyler, mac cosmetics, herve leger, oakley, juicy couture outlet, converse outlet, celine handbags, ralph lauren, hollister clothing, lancel, toms shoes, bottega veneta, mcm handbags, louboutin, nfl jerseys, soccer jerseys, juicy couture outlet, montre pas cher, converse, north face outlet, ghd hair, baseball bats, gucci, soccer shoes, vans, abercrombie and fitch, p90x workout, ferragamo shoes, hermes belt, wedding dresses, timberland boots, nike air max

oakleyses said...

ugg, marc jacobs, louis vuitton, swarovski crystal, thomas sabo, coach outlet, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora jewelry, canada goose jackets, pandora uk, louis vuitton, canada goose outlet, moncler uk, canada goose outlet, links of london, wedding dresses, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, pandora charms, canada goose uk, canada goose, swarovski, doudoune moncler, replica watches, ugg pas cher, moncler outlet, moncler, ugg uk, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, louis vuitton, pandora jewelry, moncler outlet, louis vuitton, hollister, louis vuitton

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...