Bayang- bayang Hati !

My Precious

21 July 2011

Dah sampai masa..

Ok la.. jom kita tukar botol baru..
dah lebih  1 tahun Ryan Reezqy pakai botol ni..
kalau ikutkan tips2 keibubapaan..botol susu perlulah ditukarkan setiap 6 bulan..
menurut kajian..
botol susu yang dipakai lebih daripada 6 bulan..dah tak elok lagi digunakan..
boleh mendatangkan kemudaratan kepada pengguna iaitu si bayi..

disebabkan oleh sifat pelupa ibu si Ryan ni.. ( sapa dia tak tauu??)
botol Ryan dah terlajak sampai ke 1 tahun lebih..
hehe..ala..kira halal la..
ni baru teringat..
nak wat cemana..kan..dah terlupa..

so seminggu ni memang  aQueen dok online ler..
nak carik botol utk si comel 2 beradik tu..
ader banyak pilihan...
mula2.. rasa macam nak amik yang ni...

Pilihan pertama..
 nampak macam comel jer.. plak tu tk bleh terbalik..heheh..sebab MOMMA Rocking ni mmg untuk mengerock.. hahaha.. tapi bila tengok live..ala..mcm tak baper berkenan sebab gedabak sangat..
untuk Ryan memang tak sesuai sikit.. jadi ayah pun tak bekenan maka ibu pun tak amik..


So pilihan kedua.. yang kat bawah ni..

tapi tak jugak jadik amik.. ntah la sebab apa.. memikirkan kena beli warmer baru yg fit dgn Avent ni.. sebab yg sediada mmg pakai brand lain.. malas la plak nak beli lg kan..
jadi.. bila sampai kat kedai tu tadi..pusing punya pusing..pikir punya pikir..

akhirnya..MAM jugak jadi pilihan..
atas sebab..

1. Ryan & Eve dah biasa dengan MAM..
2. Teats tu dh sesuai ngan molot derang..
3. kat kedai baby tu td MAM ni ader diskaun sampai 20% ~ yeayyy~
4.Ibu tak payah beli warmer baru..leh pakai jer yang lama..hihi...jimat..
5.cutting n design dia yg colourfull..suka la cutting dia yg slim2 gitu..
senang anak2 nak pegang..kira BABY FRIENDLY la..



so.. yg biru utk Ryan... n yg pink untuk Eve..:)) selamat meminum !!
lagi setahun jumpa yang baru lagi ye!

2 comments:

tricksrex said...

ibuu
bukan lagti setahon la jumpa yg baru

lagi 6 bulan tau ibuuuuuu

aQueen said...

trex: ibu tak larat nk beli lps 6 bulan..mahal!! tu yg taip setahun tu.. ( padahal nak kaver line sbb salah) muahahahah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...