Bayang- bayang Hati !

My Precious

16 July 2011

Dia dah pergi Brazil... huhu..

Sedih gak la.. last week kawan aQueen dh terbang pegi Brazil..
nama dia Tanty ( bukan nama sebenar) ...
last month kami sempat jumpa. walaupun dia kat KL..aQueen kt Penang..
kami curik jugak masa untuk ketemu..
sebb dh bertahun2( lebih kurang 8 tahun) tak jumpa dia..
kami sama2 sekolah menengah kat Penang.. ( tak leh bgtau nama sekolah.)
sebab sekolah ni glamer..hihi...

Dulu masa sekolah...kami (aQueen..Tanty + ader sorang lg kawan aQueen si Eda (juga bukan nama sebenar) ..kami bertiga ni memang minat giler la dengan kumpulan Exist..
memang gigih tau kami..
siap pegi tengok konsert Exist kat Pesta Pulau Pinang..
Zaman dulu2 ingat senang ke nak kluar malam..
Pesta Pulau Pinang ni start dr kul 6ptg sampai la kul 12mlm..
so disebabkan konsert ni start pukul 8.00mlm camtu..abih kul 11mlm..
maka terpaksa la kami bermalam kat umah dia..

Tak yah citer la betapa susahnya bila ibu n ayah kasi nak kasi tido umah member kan..
yelah.. ibu ngan ayah dulu susah betoi..
jangan harap la nak lepas senang2..
so bila dia tau nak gik umah member maka dia lepaskan lah anak dia ni..
anak dia ni sebenarnya baik..
cuma kadang2 tu terjahat sikit..tp bukan selalu..
sesekali jer..:PP

So berbalik pd citer member aQueen ni..
dia dah selamat sampai di Brazil..
dan dah berhari2 dok kt hotel ..coz tengah cari umah sewa tak jumpa2..
susah la agaknya nak cari umah kat sana..
tambah takde sedara mara..
nak gik jumpa Ronaldo nak mengaku sedara pun..dia  tak terima kan..
apa nak buat.. duduk la hang kat situ sampai lebam Tanty oiii..

So kepada sesapa yg tertanya2 kenapa dia pi sana..
dia gik sebab ikut suami bertugas..
biasa la..tempat isterikan disisi suami..
lain la aQueen ni..
tempat ai disisi laptop ni ha..
laki ai kat bawah tgk TV!..
(saper suh tak pasang tv dlm bilik....ha..amik ko... sorang kat kutub bawah..sorang kat kutub atas..)..

ok..kepada Tanty..selamat menjalani kehidupan di perantauan..
raya ni ingat la aku..
kalau nampak gambar ketupat ka..lemang ka..
ingat la aku..
kalau nampak rendang ka..mercun ka..
pun ingat aku jugak..
kalau hang balik raya ni..
hg jangan lupa bawak balik FM kat aku..
pehtu..bawak balik topi Brazil..
kalau singgah Hard Rock Cape Town ..jangan lupa beli sebenir utk aku..
dan..
hang jangan la rindu2 kat aku tau..
aku tau hang mesti rindu gila kat aku..
kalau rindu...hang balik la mesia..
aku bukan takmo pi...
hang tau la..dr mesia nak pi cape town dah 12 jam..
pehtu cape town nak pi Bueno aires 9jam..
pehtu dr Bueno aires-Sao Paulo tambah lg 3 jam..
total dah bapa jam dah tu..
aku ni bukan takut naik flight tu..
tp risau kalau nak terber*k.. tinggi sgt.. rasa mcm tak leh nak melepas la..
so elok la hg ja yg balik tengok aku..k.. 


lg satu..jgn lupa jugak..
kalau jumpa Ronaldo bgtau kat dia.."Melia suh habaq kat hg..dia bukannya minat hang pun"..
hahahah...
ingat ni pesan aku...
cuma yg aku nak habaq kat hang..
"aku mesti rindu hang!!"... dulu hang dok Jakarta ja.. tak bapa nak rindu..
sebab nak pi Jakarta dekat ja..
ni hang dok Brazil nunnnnnnn... jauh tu...
ishh....awat la hg pi dok jauh sgttt...

kat entry ni.. aQueen letak ye gambaq si Tanty ni..
untuk tatapan kawan baik Tanty..
iaitu Eda ( nama sebenar dia Rohaida Hussain)...muahahahahah....






so..akhir kata.. untuk hang n family.. duduk elok2 kat negara orang tu..
hang tu duta Mesia..toksah dok buat perangai tak senonoh mcm masa kita sekolah dulu..
sentiasa pakai baju kurung..baju kebangsaan....
baju batik.. perkenalkan batik Malaysia kat mata dunia..
jangan lupa sentiasa berjalan sambil bawak bendera Malaysia.. setiap hari Isnin jangan lupa nyanyi lagu Negaraku  (kalau rajin nyanyi lagu sekolah kita sekali)..
ok..ingat ni.. jangan lupa.!!

la ni dah pukoi 12.31pagi.. aku rasa macam nak tidoq.. hang nak berjaga hg punya pasai la..
ingat semua pesan aku tau!! jangan lupa carik FM kat aku..
Eda pun nak jugak..dia habaq..

Kalau ada duit lebih.. beli skali kt Awa(bukan nama sebenar..nama betoi dia Salwa Hamzah).
dia pun kenkadang baca gak blog aku ni..satgi dia mengamuk kalau tak sebut nama dia..

ok ek.. have a sweet dream.. (tau la hg tidoq Renaisance Hotel)..dah sah2 la sweettttt..gitu..
bye..

salam dari Cordoba!!! muahahhaha....

10 comments:

tricksrex said...

haha panjangnye amanat ibuuuuuu
pssst bu,kirim la lebih sket baju hard rock tuuuu hahahaha

Salwa Hamzah said...

HA,,ingat tak ingat kat aku..bukan nama sebenar ni...wakakakakak

EDA said...

aku pun bukan nama sebenar...heheh...exist naa...oh sunggoh nostalgia....siap kena marah ngan arwah ayah aku sbb pi penang xhabaq kt dia....uwaaaa....

aQueen said...

trex anakku: hahaha.. size 4XL ek?

aQueen said...

awa: hahaa..nama sebenarmu ialah Salwa Hamzah

aQueen said...

Eda: best ek wehhh.. kita skali ngan lina kamal.. mana la dia pi ek.. aku tak lupa kisah ' hg, along Exist n tanty' !..hahhaha..lawak toi!

oakleyses said...

sac longchamp pas cher, tiffany jewelry, oakley sunglasses, nike air max, ugg boots, ugg boots, oakley sunglasses wholesale, ray ban sunglasses, replica handbags, ray ban sunglasses, prada handbags, nike free run, cheap oakley sunglasses, coach outlet store online, jordan shoes, jordan pas cher, oakley sunglasses, nike outlet, longchamp outlet, air max, longchamp pas cher, nike air max, chanel handbags, tory burch outlet, ray ban sunglasses, tiffany and co, louboutin pas cher, christian louboutin outlet, christian louboutin uk, uggs on sale, kate spade, coach outlet, kate spade outlet, nike free, replica watches, prada outlet, replica watches, polo ralph lauren outlet online, oakley sunglasses, longchamp outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, louis vuitton outlet, christian louboutin, nike roshe, polo ralph lauren, gucci handbags, michael kors pas cher, longchamp outlet

oakleyses said...

hollister pas cher, ray ban uk, nike blazer pas cher, uggs outlet, timberland pas cher, lululemon canada, burberry handbags, nike tn, sac hermes, ralph lauren uk, hollister, true religion outlet, ray ban pas cher, burberry outlet, true religion outlet, nike roshe run uk, nike air max, sac vanessa bruno, michael kors, vans pas cher, oakley pas cher, michael kors outlet online, abercrombie and fitch uk, michael kors outlet, uggs outlet, coach purses, polo lacoste, nike air force, guess pas cher, michael kors outlet, new balance, longchamp uk, michael kors, nike free uk, nike trainers uk, true religion jeans, nike huaraches, nike air max uk, true religion outlet, michael kors outlet, hogan outlet, converse pas cher, hollister uk, michael kors outlet online, north face uk, north face, michael kors outlet online, michael kors outlet online, nike air max uk

oakleyses said...

mont blanc pens, chi flat iron, babyliss, supra shoes, asics running shoes, insanity workout, reebok outlet, hollister, valentino shoes, beats by dre, nike air max, jimmy choo outlet, north face outlet, ray ban, nike roshe run, karen millen uk, vans outlet, new balance shoes, instyler, mac cosmetics, herve leger, oakley, juicy couture outlet, converse outlet, celine handbags, ralph lauren, hollister clothing, lancel, toms shoes, bottega veneta, mcm handbags, louboutin, nfl jerseys, soccer jerseys, juicy couture outlet, montre pas cher, converse, north face outlet, ghd hair, baseball bats, gucci, soccer shoes, vans, abercrombie and fitch, p90x workout, ferragamo shoes, hermes belt, wedding dresses, timberland boots, nike air max

oakleyses said...

ugg, marc jacobs, louis vuitton, swarovski crystal, thomas sabo, coach outlet, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora jewelry, canada goose jackets, pandora uk, louis vuitton, canada goose outlet, moncler uk, canada goose outlet, links of london, wedding dresses, moncler, moncler, canada goose, canada goose outlet, pandora charms, canada goose uk, canada goose, swarovski, doudoune moncler, replica watches, ugg pas cher, moncler outlet, moncler, ugg uk, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, louis vuitton, pandora jewelry, moncler outlet, louis vuitton, hollister, louis vuitton

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...