Bayang- bayang Hati !

My Precious

11 January 2011

Alhamdulillah.. Adik Baby selamat dilahirkan!!

Bersiaran dr wad 1!( itu hari wad 9)

Salam rindu dr kejauhan.. Ommak aiii!! Hehe ... Ni 1st entry aQueen hapdet selepas dr bersalin pd 7.1.11 aritu.. Entry sblm ni sumernya pakai autopublish.. Senang sikit coz aQueen takut gak la tak sempat nak hapdet entry penting pasal 'birthday mr.king' dan jugak pasal closing date GA Contest "jom cari nama adik baby" ..

So spt tajuk yg tertera kat atas tu.. Nak la aQueen war-war kan or wat announcement yg aQueen telah pun selamat melahirkan baby girl pd 7.1.11 ( spt yg dh dijangka)... Waktu lahir 11.26 pagi dengan berat 3.43kg. Kaedahnya of course la ceaserian kan..

Pembedahan ceaser pun berjalan lancar.. Tanpa ada komplikasi lain.. Smooth jer..n aQueen n baby pun sihat..

Lepas jer bersalin dah kena tahan dlm wad 10. Kat sana mmg concentrate abih la pasal ' jaga luka' n jaga baby. Sebab tu la aQueen tak hapdet..Bukan takmo hapdet nak sangat sebenarnya..Tp takmo la nmpk mcm org tak beranak...kan?

Bila dah 3 hari doc pun kasi discharge.. Dengan hati yg berbunga-bunga cinta ni.. Kitaorg pun balik sambil membawa adik baru... Bersemangat si kakak n si abang n si ucu nak bwk balik baby..

Sampai kat umah jer.. Katil adik baby dah dihias indah.. Bilik udah jdik mcm bilik pengantin!! ( derang lupa kot yg aQueen ni dalam pantang).. Sikakak n abang dah start berebut2 adik baby .. Nak riba la.. Nak dukung la.. Takper2 kasi can..

Tiba esoknya.. Dtg la nurse nak check adik baby.. Tup2 dah dia suspect ader jaundice plak..! Suh gik klinik ! AQueen
pun pegi ler... Nak2 dh tgk muka adik baby yg dh mcm kena kunyit!

Sampai klinik jer wat test! Reading dia.. Mashallah!! 296! Agak tinggi n dh pasti kena kembali ke hospital balik.. N sebab tu la aQueen bersiaran dr wad 1 skang ni!!

So..harap2 reading tu akan turun esok!! Nak balik umah dh tak sabar ni!! Nak wat sesi photoshoot ngan adik baby yg belum bernama ni..

Nama? Tungguuuuuuuu..!!!!! Tgh mesyuarat raja2 + cari idea tambahan berikutan byk sgt nama best2 yg peserta GA Contest "Jom cari nama adik baby" kasi..

Insyallah nnti aQueen bersiaran lg dr wad 1 ni ye.. N jgn lupa doakan agar jaundice adik baby berkurangan .. Tqtq

5 comments:

Liza said...

alhamdulilah...congrats!

Nad @ MamaZakwan said...

congrats~ :P

*Miss Geli^ said...

tahniah...tapi mana gambar adik baby?

~emi~ said...

x sabar nye nak tgk gambar adik baby...!!!

aQueen said...

Liza: tqtqtq... ;)

Nad@ mamazakwan: tqtq..

miss geli: nogra..mu ni tak sabor betul la.. hehe.. dah upload tu..

emi: silakan.. aQueen dah upload gambar adik baby..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...