Bayang- bayang Hati !

My Precious

05 February 2010

Rupanya Dia Senasib Denganku!!!

Ehmm..petang ni aku ader terima 1 email yang pada aku sangat berguna untuk ransangan dan jugak dorongan utk aku terus tabah dan cekal dalam membesarkan anak2 aku unutk meneruskan pengajian di sekolah Cina.. kepada ibu bapa yg lain moga isi email yg aku paparkan dapat memberi semangat utk kita terus sama2 bejuang demi anak anak Melayu di sekolah Cina ...amin...so ini isi kandungannya..:-

"
     Assalammualaikum,
     Terlebih dahulu saya perkenalkan diri dahulu - bernama fadliana bt haji abdul ghani, tapi boleh panggil saja lyana yer. Suka saya baca u punya artikel di dalam blog u. hehehe... Yg lebih touching pasal anak yang bersekolah cina bnih yerk. Bila anak yang bersekolah ibu bapa yang terlebih xcited kan. hisyhh.... anak lyana pun baru permulaan tahun ni bersekolah cina - Chung Hwa gak tapi di KL. Rasanya mmg semua sekolah cina nih mmg benar2 menguji kesabaran kita sebagai ibu bapa yerk.
Main problem yang Lyana lalui apabila nak wat homework chinese dia. Masyallah punya lah banyak. Every day ada saje homework. Siap kena sign ibubapa lagik utk amik perhatian. Hhmmmm...... tulah lyana pun turut juga belajar cina disamping dia belajar untuk diajar pada dia. Sampai semua buku teks, rujukan abis dikeluarkan untuk bantu dia wat home work. calling2 mummy2 student cina2 lain minta pertolongan.... hishh... sampai dorang kata U ni lyana terlalu straight ler kat anak u. hehehe... bukan apa lyana takut anak2 ketinggalan lak. Kalo BM, BI, MATHS, Science dalam english ur Malay tak kisah sangat tp kalo dlm bahasa diaorang --- ya adooo.... pening kapala.... sampai anak lyana menangis ler bila nak buat homework dia coz tak paham. hehehehe... sian anak ku Syaza Aina.... Hmmm rasanya ni dlm bulan pertama kot. Smlm lak dia baru dpr pujian dr Louser coz tulisan cina dah bertambah cantik dan baik. Dlm kelas buku yg dpt cop very good anggat tangan,,, sekali tu dia ajer yg angkat tangan-----rupe2 dia seorang saje yg dapat cop very good... hhmmm ape lagik bangga ler dia. Siap bile pegi toilet curi2 telepon lyana kat opis nak bg tau perkara nih cikgu dok puji dia bla..bla..bla.......bla.... hehehe... kelakar lah telatah budak2 sekarang. hehehe... pangjang berjela berceloteh yerk... Okieh lyana pun tengah dok survey2 nih mana ler paling bagus e-dic nih... Besta @ Apple T... Conpuis ler.... Rasa nyer mana yerk yer yg terbaik. Beli ni pun sebab nak lebih advance dr anak ler kalo dia tanya soalan takder ler tergagap2 mama dia nak jawap... hahahaha.... Pening--pening --pening kepala ku....
Okieh sampai sini dulu ya coretanku.
Adios,
lyana                                                                                                                                               "




kepada Lyana..terima kasih kerana sudi menjengah blog aemie n moga kita sama-sama berjaya mengharungi nya dengan tabah dan sentiasa berusaha demi yang terbaik untuk princess2 kita ye... chaiyokkk!! calohh beteyy!( nak cakap cina tp tak pandai lagi..ckp hindustan la dulu ye..)

2 comments:

FADLIANA said...

Salams Aemie,

Alhamdulillah, terima kasih diatas sokongan, dorongan dan juga perkongsian ilmu utk anak2 yang bersekolah di SJKC ni.

Memang setiap hari kita kena pantau dan kawalan ape saje homework yang diberi oleh louser2 mereka ya. alhamdulillah buat masa nih lyana juga belum dipanggil oleh guru mengenai perkembangan Syaza di kelas. Didalam kelas Syaza cuma ada 5 orang saje pelajar melayu. Ape yang lyana tahu ada 2 orang ibubapa telah dipanggil oleh guru kelas mengenai pelajaran anak2 mereka.

Ini adalah disebabkan satu daripadanya tidak membuat homework, tulisan yang teruk. Hisyhh.... kalo sekolah SRK rasanya lantak ko ler kan. Oleh sebab itu setiap hari Syaza balik jer sekolah (dijemput setiap hari)pasti lyana bertanya , ada tak louser nak jumpa mama. hehehe... dia kata mana ler ade mama nih. Kak Long tau ler mana kak long ade buat salah. Kalo budak yang nakal2 tuh, suka lari, main dlm kelas kena duduk depan dan sebelah kakak jer. ( maksud dia kena tukar tempat duduk depan cikgu).Hhmmm okiehlah kalo camtu. Kak Long kena ingat mesti belajar rajin2 tau... Aminnn......

FADLIANA said...

Salams Aemie,

Alhamdulillah, terima kasih diatas sokongan, dorongan dan juga perkongsian ilmu utk anak2 yang bersekolah di SJKC ni.

Memang setiap hari kita kena pantau dan kawalan ape saje homework yang diberi oleh louser2 mereka ya. alhamdulillah buat masa nih lyana juga belum dipanggil oleh guru mengenai perkembangan Syaza di kelas. Didalam kelas Syaza cuma ada 5 orang saje pelajar melayu. Ape yang lyana tahu ada 2 orang ibubapa telah dipanggil oleh guru kelas mengenai pelajaran anak2 mereka.

Ini adalah disebabkan satu daripadanya tidak membuat homework, tulisan yang teruk. Hisyhh.... kalo sekolah SRK rasanya lantak ko ler kan. Oleh sebab itu setiap hari Syaza balik jer sekolah (dijemput setiap hari)pasti lyana bertanya , ada tak louser nak jumpa mama. hehehe... dia kata mana ler ade mama nih. Kak Long tau ler mana kak long ade buat salah. Kalo budak yang nakal2 tuh, suka lari, main dlm kelas kena duduk depan dan sebelah kakak jer. ( maksud dia kena tukar tempat duduk depan cikgu).Hhmmm okiehlah kalo camtu. Kak Long kena ingat mesti belajar rajin2 tau... Aminnn......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...