Bayang- bayang Hati !

My Precious

01 February 2010

da Beautiful Weekend ~ B.E.a.C.H !!!

ok..last chapter is part 3..BEACH  !!!..mmg enjoyz gilerzz...hhehe...yelah ni 1st time bwak prince gi beach... dia pun excited sgt2..dok nmpk ombak pi mai..pi mai...nak ikut kakak dia yg mmg dok amik kesempatan nak mandi...yg tak bestnya sebab uchyuu tak ikut...mcm tak complete plak..ntah cemana mlm tu dia takmo tido situ..nak balik ikut ibu..so mmg tak cukup korum la..nk wat cemana..sian dia...(sori uchyuu ek..nnti senang2 kita mai na...)

ok berbalik kpd citer gi Beach tu...pagi2 lagik Nureen dah gik kejutkan ibucin n ayahcik dia.."bangun..cakap nak pi pantai.."..ehm..sian diaorang tu...ingatkan ader la can bangun lambat ari cuti..rerupanya mmg takde harapan sebab si Nureen tu dh jadik jam gerak diaorang...nak tak nak...kena la bangun n follow!!! so lps sumer dh ready (ready dalam erti kata basuh muka & gosok gigi...mandi tak!) kami sumer pun bertolak bahagi ke pantai... singgah beli nasi lemak 8 bungkus mee 2 bungkus n kuih muih serta air tehais 4 bungkus..maka kami dengan jayanya berjaya menyampaikan diri kami yg tak mandi tu ke pantai Pasir Panjang nan indah...orang takde la ramai sangat ..boleh la..so lepas dpt port baik..(baik konon..tak kena panas ler tu..) kami pun tanpa membuang masa membuka BAJU!...heheh..bukan baju...membuka bungkusan nasi lemak td!...apa citer pun isi perut dulu mehh...lapar sioouttt!!! yg best nyer si Ryan tido..aku pun dengan enjoyzznya makan nasi lemak tanpa gangguan dr mana2 pihak..heheh..

Prince yg sedang lena diulit intan + pasir!

 
tak bangun lagik!


 Sesi ibucik la menidurkan Princess Ayrisha Dayany.. Prince Ryan masih beradu..

Lps dah kenyang maka bermula la sesi penggambaran ..(Ryan tak termasuk dlm sesi ni...so dia mmg leh meneruskan production wat ta*k mata)...ader 2 team photographer yg di hire oleh diri sendiri hari tu... iaitu dr Arelan Photography & Aemiez Ezzany's Photostation... pehhhgggggg....mmg cun2 abih la gambar2 yg terhasil dr kami yg tak mandi pagi tu...so..saksikanlah 'keajaiban' yg berlaku sepanjang sesi penggambaran produksi kami...ahaks!!! antara yg best sepanjang sesi tembak menembak ni.. si NUreen yg begiu excited bilaterjumpa banyak sgt STARFISH...  sibuk jer dia n ayah dia gi kutip benda alah tu....simpan dlm plastik..

 

  
 gambar yg atas ni aku nmpk pelik la..Nureen yg besar ke..atau ayah dia yg nmpk pendek??? konpius..aku ni salah amik position ker..

 
Nureen n starfishnya yg dah mati....

 
layan ombak...sebenarnya tu 'tektaik jer' tu.. . mula2 kasik basah sikit2...peh tu..kasik basah banyak2!!!

lebih kurang dalam 1/2 jam cenggitu maka terbangun la si prince tu... heheh..now pengembaraan (penggambaran) pun bermula.. banyak sgt2 gambar2 yg aku shoot...ader gak dr Alan yg shoot...best.. enjoyzz..sesangat...RYan yg mula tu still mamai dh mula 'naik syeikh' bila dh byk possed yg aku  suh dia possed..hehe (yelah tu..)..


 
Ni muka mamai dia...ngantuk pun tak ilang...ibu dh suh masuk studio!! hehe...
mula2 aku kasik dia enjoy ngan mainan dulu..kasik dia celik2 n buka mata leluas...nak su aper pun kena pakai psyco...heheh...itu strategi...bila dh warm up..baru ler leh mula kan...

 


  

  

 Ok..peh tu letakkn cap2 dia ka aper ke..
(props2 penting yg kita nak kasik attract gambaq yg kita nak shoot)
pehtu...

*




*



*




*




*

tadaaa.....haa..kan dh ader sumer cap & mainan!!! (terpulang ka kpd keperluan n kehendak masing2 ye..)




ok lepas tu aku mulakan sesi penggambaran bebas...

 

  

  

  


 

  

  

  

antara shoot2 gempak utk kali ini adalah



  




uihhh.....yg last ni mmg la tak tahan...aku takut...alan la yg tak takut...!!

sblm balik kami beramai2 mengeshoot diri masing2..

dan... gambar yg memenangi award utk kali ini jatuh kepada..


*




*





*






*





*





*


gambar ini!!! yeayyyyyyyyyyyyy...



4 comments:

mamaaerish : said...

slm knl... cantek2nyer gambar... i lioke.... :)

Amelia Shafer said...

salam..thnx coz sudi ziarah... hehe..amik gmbr anak2 jerk..

|| NaFiRaa || said...

mak aih!! rasa ai plak yg gayat bila tgk bb kena lambung!!!

sume pic cantek2 laaa.... :)

Amelia Shafer said...

salam nafira..hahah..takut ek..?aemie pun takut gak...hehe..tanx coz sudi singgah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...