Bayang- bayang Hati !

My Precious

17 February 2010

~ F . a . N . T . a . S . T . i . C ~

 ~ F . a . N . T . a . S . T . i . C ~  holidays !!!!.... pheeeeewwwwwww... seriuss... mmg best gilerhhhh... tau naper aQueen ckp best...?? yelah best la....walaupun asalnya plan ni cumer nak gik ' ButterFly Farm" la konon...tempat dh bertukar ke Pulau Jerejak...!!! really unplanned trip.. sebab aQueen actually nak memenuhi kehendak anak2 yg dh tersangat bosan sgt dok kt umah holiday kali ni.. (aQueen pun bosann gak sebenor-benornya..)... nak balik Kelantan asalnya dh bertukar sebab kerja yg bertimbun2 nk kena siapkan.. yelah kalau aQueen balik Kelantan mana reti nak balik kejab2 kan.. heheh.. kurang2 pun 5 hari.. tu kalau takde extention period... hehe...so kami decide takyah balik KElantan tahun ni...   dalam masa dok sibuk2 nak gi Butterfly Farm tu...aQueen serbey gak hotel2 area Batu Feringhi tu..sebab takut ter'lambat' balik n dh pasti ler nak kena carik tempat tidur yg berswimming pool...hahahah...yelah kan si princess 2 org tu dh pesan nak gi swimming.. kalau balik ke 'istana' kami di Bukit Mertajam tu mana ader swimming pool...huhu kalau ader pun dh bocor..!!!

So dalam sibuk2 survey..byk gak la tmpt yg dh fullhouse.. ee..tensennyer... nak wat camner kan..public holiday.. dh sah2 org booking lagik awal.. yg tinggal pun bilik yg tersangat 'murah'... dalam Rm700-1000 jer utk semalaman.... aQueen kan mana ader duit besar ni...duit yg ader kecik2 jer..ntah2 tak laku ..susahkan kalau nak kasik duit kecik ni..kena ader banyak...susah nak kira! tingtong!

Bila dh byk hotel yg fullhouse..aQueen teringatkan Pulau Jerejak ni la...aQueen pun surf internet tgk ader lgik bilik kosong...aper lagi terus call n nak booking... tup2 ade la simamat ni dr reservation tu kata...dah FULL HOUSE !!! again!!! ...huhuh..sedih nyer...kelapa otak ni dok bejalan lagik ( mana lgik tmpt yg nak pi ni..).. bila dh buntu sgt...aQueen kata kt Mr.KIng...kita gamble jerk la...nak wat cmner... pegi jugak..mana tau kot 2 ader 'rejeki'!! n kami pun bertolak dengan harapan masih ader ruang kemaafan utk diaorang kesiankan kami!!.. hehe...

Bila sampai jerk kt jeti..aQueen  terus jerk beli tiket... n tepat jam 2.30ptg feri pun bertolak..tgkkan muka anak2 tu..kesian pun ader ..yelah..diaorang bukannya faham yg bilik still blum ader..yg diaorang tau nak seronok jer... huhu..siannya..( dalam hati aQueen berdoa minta2 la ader tempat / bilik utk kami...) .. so bila sampai jerk di Pulau Jerejak tu.. aQueen terus ke Front Desk..mmg nak gi tanya la reservation counter tu.. samada ader ke tak bilik kosong ( manalah tau kot2 ader Guest2 yg canceled last2 minute kan..)... so.. betapa bertuahnya kami...bila si mamat tu kata.. " Madam ..we still have 1 more room ..but u need to wait until 3.30pm.. coz we need to tidy up da room first.." ...pheewwwww.....!!! yess..yess!!!!!!!!! atlast... ternyata.. usaha murni kami berhasil...kuikuikuiii... tanpa berlengah2 kan masa n tenaga...aQueen terus jer isi form n bayar (siap kasik tip).!...  yes yess!!!... anak2 tak yah ckp la.. mmg hepi de hepinessss gilerhh...  aQueen dh malas la nak citer lelebih..korang tgk la..ke'hepi'an diaoarang n ke'hepi'an aQueen !!!!

 
 sambil2 dok menunggu feri sampai.. lepak n makan angin sampai kembung...uhukkk.


  
 yeayyyyy....nak departure dah ..feri dh sampai....bye..


  
 Mr.King yg 'machok;.. *macho*


 
 arrival time...


  
yehaaaaaaaaaa!!!...dh sampai...


   happiest moment...tgk la muka prince tu...


  
 siap melompat2 dahhh....ayahanda pun sama naik..


  

  
 this is our 1st meal... hahahha...beli standby...takut tak de makanan dlm resort tu..
padahall...berlambak2 ader...


  
 petang2 tu gik jenja;an..tgk org main volley ball...


  

  

  

  

  

  
 S ~ U ~ N ~ S ~ E ~ T

ok la ek...aQueen citer yg ni dulu ...nnti aQueen sambung lagik...pehni aQueen nak up gambor2 xtvt kami sepanjang kt sana k.....bye...see yaa...


4 comments:

Salwa Hamzah said...

sgt tertarik ngan gambar2 yang diambil..good job!!!

AeMieZ EzZanY said...

heheh...sgt tertarik ek...?? tqtqtq...

*Miss Geli^ said...

aemie,
pulau jerejak ni pulau besar ke pulau kecik??
cam cantik je resort tu?bilik dia lawa laa

AeMieZ EzZanY said...

kecik jerk nora.. dr Pulau Pinang tu dlm 5 minit jerk naik feri.... mmg cntik bilik dia.. n view kt situ pun ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...