Bayang- bayang Hati !

My Precious

12 November 2009

Selamat Hari Jadi Sayang...Ibu love Nureen!

Salam...ehm...arini post penting yg aku nk citer...arini genap la 6 thn umo anak sulung aku Anies Nureen Atilea.Happy birthday sayang....terasa mcm baru je melahirkan dia...tup2..dah besar..tak sangak dia dh nk masuk sekolah...

Kalau aku kenang saat2 melahirkan dia ..byk sgt dugaan nya...Nureen dilahirkan dalambulan puasa 17 Ramadan 6 thn yg lalu...aritu palk jatuh pada hari Nuzul Al-Quran...mmg tak sangka nk melahirkan dia sebab sepatutnya due pd 26 Disember 2003...aku terpaksa lahirkan Nureen 2 bulan awal dr tarikh jangkaan sebab aku ada masalah berkaitan buahpinggang...sakit tu pun dapat detect masa nureen dlm kandungan 32 minggu...tp semuanya Alhamdulillah dpt aku lalui dan tempuhi dengan tenang dan tabah...

Apa yg aku tak boleh lupa pd saat Nureen baru berusia 28 hari aku terpaksa meninggalkan dia untuk menjalani pembedahan buah pinggang..Allah jer tahu perasaan aku sebab masa tu aku menyusu badan secara eksklusif...pembedahan aku dilakaukan di Hospital Alor Setar..manakala Nureen terpaksa ditinggalkan di rumah ibu aku di BUkit Mertajam...memandangkan nureen yg masih tak cukup bulan memerlukan susu badan ..aku n keluarga sepakat menyewarumah penginapan di Alor Setar untuk memastikan Nureen mendapat susu aku yg secukupnya... setipkali waktu melawat Nureen akan di bawa kepada aku diwad untuk disusui...ishh..mmg sedih teringat time tu..kesiankan dia diusung kesana kemari..tp apakan daya...dia mmg memerlukan susu badan untuk membesar tambahan pulak dengan usia nya yg tak cukup bulan...lps ni akuakan sambung cerita sepanjang aku di hospital tu..

Apapun..sebelum aku terlupa aku sekali lagik nak ucapkan Selamat Ulangtahun yg ke 6 buat Anak ku tersayang Nureen..moga nureen menjadi anak yg taat pd ibu n ayah dan kakak yg baik kpd Ryan ye sayang..belajar rajin2 dan ibu doakan Nureen berjaya dunia dan akhirat...amin...

2 comments:

Salwa said...

hepi buffday nureen...

aemie said...

thanx aunty awa...ibu dia bz sgt sehari 2 ni...tak sempat nk celebrate aper pun...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...