Bayang- bayang Hati !

My Precious

17 May 2011

Kritikal !

Huhu.. sedeyyyyy.. betul betul sedey ni...

piccas from En.Google

sehari dua ni lappy aQueen buat hal la.. actually bukan sehari dua.. 
dah berhari-hari.. in fact dah berbulan-bulan !!!

Mula-mula.. screen rosak.. screen jadik pecah2 plus ader kluar kaler pink + hijau camtu.. tapi bila dibetulkan tu kenkadang ok..aQueen bawak gik kedai ..derang cakap ader problem kat screen.. ader liquid pecah amender ntah.. aQueen ni bukannya tau sangat istilah-istilah IT ni.. so bila tanya harga kalau nak repair.. kedai tu cakap minimun RM600!!!.. tu belum lagi kalau ader problem-problem tambahan  lain lg..huhu.. rasa macam tak sanggup lak nak kluarkan RM600 tu.. tak mahal ke?
( abihh.. nak murah-murah buat la seniri !,,kerek tul minah ni.!!)

Setelah berbulan2 bertahan dengan screen yang dah ala-ala 'kaler English Garden' tu.. mai plak la masalah lain.. lappy tu suka ter'OFF' seniri ,,eh!..bukan ader kena mengena ngan citer-citer mistik yang di arahkan leh Ahmad Idham atau Pierre Andre hokkeyyy.. ntah sebab apa.. suker terOFF then kluar screen BLUE !!!.. dah Blue pulak dah.. tadi Hijau Pink ...hukhuk.. aper ke punya pelangi nya lappy yang satu ni....so kena restart plak baru ok.. tu pun kalau dalam sekalai on.. mau berkali2 ter'restart' sendiri....adesss...

dan yang terkini... datang plak bunyik-bunyian dari mana ntah.. bunyiknya cenggini.. "zusss..zasss....krreekkkk...kkrokkk.." sekali dengar macam bunyi Transformer nak bertukar jadik keta tu la.. serius.. memang bunyik cenggitu.. mula-mula ingatkan salah dengar.. rupanya.. bila diamat-amati.. memang SAH!!! datang dari lappy' English Garden' tu !!!

Huhu.. kalau ikut tempoh perkhidmatan lappy tu ..lebih kurang 5 tahun dah..rasa macam 5 tahun takde la begitu lama..cuma biasa la kalau dah 'tua' tu kenkadang ader la sakit demam dia kan.. masa beli dulu pun mahal la rasa .. rm3999... skang ni lappy pun dah murah.. siap macam-macam kaler lagik tau.. siap bleh tukar2 baju ikut kaler henbeg n kasut.. aper kejadahnya ikut tema sepersalinan :P

so.. skang ni kefaler ai tengah memikirkan aperkah brand yang sesuai.. or pendek kata harganya bersesuaian dengan poket ai ni.. dah terlampau banyak brand yang wujud di alam nyata ni..samapi tak terpilih.. 
yang kecik..ada yang besar..
ada yang lebar..ada yang kurang lebar..
ada yang laju.. ada yang slow..
ader yang kaler gelap..ader yang kaler meletop!!

jadi ...

kalau korang? brand apa yang sesuai.. dulu pakai HP (bukan Hush Puppies ye..)
kali ni nak amik HP lagi?
or DELL
or TOSHIBA
or ACER
or ISUS


or


or


or



yang ni?



piccas from En.Google

Ha??? amacam..? ader bran?.. tengok ler dulu...:PP


2 comments:

zatil said...

aQueen..sedih tul gambar tu..
Time kut tu get a new one..=)
Sy biasa pakai Asus + Dell..Dell mmg tahan lama n jarang rosak..

Tapi..apple mac pro adalah idaman kalbu...dlm mimpi je lah kut..hehehe..

aQueen said...

zatil: tu arr.. dalam dilema jugak sebenarnya ni... huhu..skang ni kan terlampau manyakkk pilihan.. hehe.. tp apple macbook pro tu mcm dok no.1 jer.. heheh ala zatil kita dapat dlm mimpi pun dah hepi dahhh...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...