Bayang- bayang Hati !

My Precious

24 March 2011

Pro n con bila keja seniri!

Salam.. 2-3 hari ni aQueen macam bz sket+ tak baper happy coz payment tak masuk.. Biasa la dah keje seniri ni macam ni la.. Kena fikir pasal pekerja aQueen seramai 24 orang tu.. Huhu.. Kalau payment dok buat hal berbulan sangkut macam ni mmg masakkk la.. Huhu.. Kalau keja makan gaji mmg tak risau la pasai gaji kan.. Tunggu cukup bulan gaji masuk...

Tapi apakan daya.. Itu hakikat yg perlu diterima.. Ada pro n con keje seniri or keje ngan orang ni.. Tp buat masa skang ni.. Mmg aQueen dh selesa keja seniri.. ;)) banyak yg best dr yang tak best! Nak tau apa?

1) boleh mai opis ikut suka!

2) boleh buat mcm 'opis seniri'

3) takde saper2 yg kasi arahan mcm diaorg punya kompeni!padahal derang pun keje ngan orang jugak! Berlagak mcm opis tu bapak diaorang punya!

4) senang nak cuti or nak datang lambat!! haha.. Jgn tiru ye!

5) takde terlibat dgn gossip2 or umpat mengumpat di tempat keje..(elehh mcm baguss jer statement...padahal kat mana pun dok ngumpat.. Oopppsss ;))

6) tak abih byk duit berbelanja bila kawan2 opis jual mcm2 kat pejabat.. Ader jual makeup 'evon' .. Ader jual 'tapewer'.. Ader jual 'wan drop' perfume.. Pendek kata jual mcm2 la..kang kalau tak beli kawan2 kecik hati lakss ..walaupun dlm hati mmg suka sgt bershopping barang tu suma.. Tp takkan tiap2 bulan nak beli kan.. Hehe

7) senang kalau ader emergency/ hal maybe ada masalah anak tak sihat/ urgent nak kena balik kampung n etc.. Tak kalut2 nak isi form or EL or amik annual leave

8) best sbb kita la BOS dan kadang2 kita bleh jugak jadi KULI!!

9) best bila tengok keuntungan syarikat hasil titik peluh kita walaupun dibantu dengan tenaga kerja or staf!!

10) dannn... Yang paling best bila kita boleh enjoyyzzz income/ kesenangan kita dengan ibu ayah.. Anak2.. Adik beradik... Dan diri sendiri!!!! Yihuu... It's time for shoppinggggg!!




2 comments:

zatil said...

Good for u aQueen..i mmg salute wanita yg biz ni..i ni hah, nak buat biz sendiri takut jer..n sampai la ni makan gaji..hehehehe..wish u d best!

Izzati said...

emm.. yup keja sendiri lagi best, otak salu fikir camne nak dapat sesuap nasi untuk esok...dan yang pasti dijamin halal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...