Bayang- bayang Hati !

My Precious

18 March 2011

Nursery Vs Maid !

Hah..!!! Tak payah hantar baby gik nursery.. skang ni macam kes la.. macam2 hal.. ader jer kes2 yang menakutkan sehari dua ni.. sumer kes nursery yang cuai menjaga baby..
2-3 hari lepas pun still ada kes yg baby meninggal sebab tersedak susu..
nursery tu konon nya nursery baru.. so masih dalam permohonan yg belum pun diluluskan..
tup2 jadi plak kes.. mmg masakkkk la...
sedihkan bila terpikir bab ni.. anak kita dihantar ke nursery dalam keadaan yg elok dan ceria..tetiba bila balik kita terima jenazahnya..huhu.. sedihh.. aQueen tak leh bayangkan la...takutttt!!
nak hantar nursery pun problem..tak hantar pun problem.. 
amik maid pun kadang2 nasib jugak.. serba salah jadinya kita sebagai parents ni..serba tak kena.. tinggal kt umah pun kita tak senang duduk.. tinggal kat nursery pun sama jugak... huhu.. abih nak wat cemana kan.. apa agak2nya yg paling sesuai..?? sama2 la fikirkn yg mana yg terbaik utk anak2..



 Sanggup tak wajah2 ceria ini hilang dari pandangan..?? Takk sangguppp!!!


 Ini 'maid' part time... haha..

 
 Time sayang tu ok la... kejab lg tengok la..


 Adik Eve wat muka cuak..


 Ni dah start nak buat kianat kat adik... Ryannnnn..!!


Suka sangat kalau boleh pekena adik..


 Eve yang sangat 'baik'... tunggu la adik besar sikit.. mau dia yg pekena abang..


hatiku terpaksa memilih maid,


4 comments:

tricksrex said...

hahaha
comel je ryan
nmpk mcm eve sama besar ngan ryan dah ha

zatil said...

Nak cubit n cubit n cubit pipi baby eve!!!!! geramsss..

Aqueen..mmg phening pikir nursery vs maid..I alhamdulillah, ofis dah 3 thn bukak taska utk staff..so, ratio bebudak n teacher sikit..so far okey..

Tapi pengalaman sbelum ni dgn nursery yg 40 kids..n maid yg asyik merewang jer..mmg kecut perut..

Actually, the best is mummy to stay at home tapi -ve$$$$ pulak kan..

Jadi, tawakal and doa yg terbaik utk anak2 kita walau dimana jua mereka:)

~emi~ said...

chubby betol eve..haha..da nak sama besar ngan abg dia da...

aQueen said...

trex: haha.. kan..? besar dh eve.. tak lama lg.. leh lawan abg balik..dushh.dush.. takde la abg buli lgik..

zatil:hahah.. nak cubit?..silakan.. itu la.. mmg da best choise is.kita yg duduk umah.. tp bagai dikata la -ve$$$... huhu.. nak2 plak maintainance anak2 skrang.. no money no talk!huhu..

emi: mmg chubby .. dulu masa Ryan kecik pn cmtu.. bila dh besar n lasak.. otomatik turun..hehe..tp kalau ikut cutting ibu diaorg takde nya nak turun.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...