Bayang- bayang Hati !

My Precious

12 March 2010

Dewa Dari Kayangan !!!

Salam... serius.. semenjak  ader masalah ni.. aQueen mmg dh kurang mood nak berblogging... bukan sebab aper.. asal tgk blog teringatkan prince Ryan... asal tgk Ryan teringat kan blog..(opppss... tu kelengtong jerk tu..) tapi kenkadang aQueen rasa blog ni lah tempat mencurah segala derita.. huhu... dh start la nak sedih medih ni.. korang sure ingat aQueen ni mcm tak serius.. mmg aQueen nmpk mcm tak serius...tp percayalah..didalam hati ini bagai rambut kusut.. berserabut!!!  macam2 yang bermain dalam kepala ni.. nak tunjuk sedih sgt pun takde maknanya.. yelah.. semua sudah tertulis n tersurat...kena positive thinking.... 


skali pikir mcm mimpi jerk.. skang hati ni berdegup kencang jerk.. yelah mana taknya... appoinment  nk jumpa pakar bedah otak pun lambat lagik.. (uikks... sebut pun dah gerun dah... apatah lagi nak dengar sesuatu yg tak best dr mulut dia..~ minta2 la dia sebut yang best2 jerk..).. ader 1 test lagik yg prince kena buat... iaitu MRI ...so bila dh buat scan ni barulah leh jumpa neurologist tu...n lps tu baru la dia kasik plan... kalau tak serius (harap2) maybe tak payah buat apa... or.. kalau perlu buat pun kena buat jugak..asalkan ITU YANG TERBAIK UNTUK PRINCE RYAN !!!


skang ni mmg aQueen asik dok surf internet jerk.. mmg dok study pasal penyakit ni la... ader part2 yg aQueen jumpa yang mmg bleh menyedapkan hati aQueen.. contohnya.. kids or babies yg ader problem ni tetap bleh menjalani kehidupan mcm biasa... (ini kes yg tak serius..)...so takde la aQueen nak susah hati sangat kan...lagik satu part yg menyatakan bahawa kalau kita dapat detect awal.. byk benda yg tak elok boleh dielakkan daripada berlaku... yelah.. kenkadang tu parent  tak perasan yg anak dia ader problem ni.. so diaorang maybe tergolong drpd orang yg lambat bertindak.. n berkemungkinan besar sesuatu yang lebih buruk berlaku...(aQueen harap aQueen masih belum terlambat!)

apapun... nasihat aQueen pd ibu2 kt luar sana... terus tabah... ramai lagi yang bernasib lebih buruk dari kita... aQueen byk belajar dari ketabahan ibu2 yang ader anak2 istimewa ini.. sila klik SINI......jgn anggap sesuatu yg berlaku ini merupakan PENGAKHIRAN..!!! anggaplah ia  Suatu Permulaan Yang Indah ...!!! Amin...



 Tetiba jer terasa nak upload gambar prince masa dia dilahirkan... Indahnya Perasaan aQueen Ketika itu...  dia lah DEWA DARI KAYANGAN...!!!


Kali pertama prince Ryan buka mata melihat Dunia &  Ibu nya...

Melihatkan gambar2 ini... aQueen pasti Ryan dah cukup kuat untuk menghadapi semua ini..
dia dah dididik utk TABAH dari dalam RAHIM IBU lagik...walaupun Ryan dilahirkan tak cukup bulan dia cukup STRONG di mata aQueen!!! Go Ryan..You can do it !!!




Muahhhh...!!!! LoveYou!

Insyallah... BERKAT SUSU IBU yang mengalir dalam tubuh Ryan...
Ibu doakan  agar Ryan terus sihat..sihat dan sihat..!!!! Amin!!!

4 comments:

Asz said...

dik ... btol tu, slalu +ve thinking ye ... mmg kadang2 kita rasa hopeless sgt2 .. but dari pengalaman akak, Allah is great!dlm skelip mata nasib kita boleh berubah, kalau itu yg Dia mahukan ... doctor atau sesape saje boleh ckp mcm2, tp Allah yg tentukan ...

ada org penah mengata akak ... "anak sakit tp kemain lagi nk melawa ... " tp org tu hanya pandai ckp sbb dia x melaluinyer ... dia x tau itu adalah salah satu cara akak cover kesusahan ati akak ... yelah kan, kita ni dah le susah ati, kepala serabut, mcm2 dlm pale otak nih .. kalau ada kwn2 nk bercerita kan bagus, bolehlah release sket tension tuh ... tp kalau kita dok meraung meroyan, muka selebet je sape lak yg nk dtg dekat ngan kita ..

so, u do watever u think best for u & ryan ... if u need sumbody to talk to, u know where to find me k ... *hugs

anisalya said...

tau mcm mana rasanya.mcm anis jgk ms msk icu..x tau nk ckp mcm mana ms tu...hope both..the parents n prince tabah n be strong...

AeMieZ EzZanY said...

asz... a'ah... betul kalau kita negatif thinking pun takde maknanya.. apa yg dah ditentukan oleh Dia yg SATU tetap terjadi..yang penting skang BERUSAHA & BERDOA.. takde maknanya nak meratap..usaha n terus berusaha... mmg la as a mother yg melahirkan tu tetap rasa risau..or sedih tp.. sumer tu tak mengubah aper2... selagi kita disitu.. so lets move on!.. buat aper pun selagi terdaya.. !!!yg lain serah padaNya ...he's knows what is da best for us.. Amin..

anisalya: kakak asz yg kt atas ni lebih hebat dugaan dia.. saya byk belajar dr dia.. kiranya kita fikir kita tak bernasib baik..ada insan yg lebih teruk ujiannya dr kita.. terus tabah walau apapun yg berlaku..!

fisa othman said...

harap awak tabah...saya juga 'teremosi' baca kisah rayyan ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...