Bayang- bayang Hati !

My Precious

27 January 2010

E-Dictionary vs Ryan's Shoes vs Cushion Cover !!!

Smlm lps balik dr KOMTAR gi renew lesen PKK aku gi round2 kt Queensbay mencari E-Kamus utk si princess 2 org tu la.... susah sangat la bila takde pengetahuan dalam Bahasa Mandarin ni...yelah ..bila anak2 tanya dalam Mandarin mula la terkial2 kial..nak2 time homework yang belambak lambak tu...tp nk wat cmner kan..ini mmg cabaran..bila aku terkenangkan ramai lagi anak2 melayu yg lain yg dah sekolah Cina boleh jer menguasai bahasa mandarin tu...hati aku ni rasa sedap la balikkan...yg penting kena usaha dan ader kesungguhan...so..aku pun mencarik jalan la cemana nak terror dlm bahasa Mandarin ni...tetiba teringat Kamus Elektronik yang berlambak2 skang yg tumbuh mcm cendawan lepas hujan (pehal lak nama cendawan disebut ni...kang tersedak lak dia..sori cendawan...)...so..aku pun berjalan2 sambil mencarik2 E-Dictionary tu...ader byk brand and model..mmg terlalu byk...sampai pening nk tgk...dlm byk2 tu aku ader berkenan la yg 1 ni..ok la gak..senang handle..ader 3 bahasa..Chinese-Malay-English.. ader section utk latihan..cth kalau kita tak paham aper yg ditulis dlm bahasa cina tu..just ikut jer tulisan..E-kamus tu terus jer SEBUT dalam bahasa Mandarin@Chinese @English...ishh...nmpak mcm praktikal la..harga standard dlm RM1490...ader lgik yg mahal dr tu...tp aku ushar yg tu dulu...Brand ni Apple Tree...aku nk try survey utk brand BESTA plak..mana tau kot2 Dr.Fazley tu boleh kasi kurang kan...heheh.




 Amoi yg sibuk suh aku beli..

lps tu kitaorang jenjalan lagi...tetiba termasuk ke 1 kedai kasut ni...nmpk mcm cntik jerk 1 kasut tu..dh pasti utk si Prince...so bila tunjuk kat Mr.King..dia pun agree...so assistant kedai tu amik nk test kt Ryan..nmpk ok jerk..suker sgt..nmpk mcm Ryan dh besar..kasut leather lagi u...hehe..dh begitu lama Ryan takde kasut sebab kasut lama tak muat lagik..now baru ler dapat yg berkenan di hati..



So inilah kasut Ryan yg cantik pd mata aku...specially coz of  the leather & the colours...
Lps ni Ryan dah boleh melaran dengan 'kaki' barunya...

Lps tu kitaorang jenjalan lagik..jumpa lak kedai Versace...masuk jab...tgk la harga2 dia yg begitu  menjulang tinggi...heheh...mahal seh...tak mampu...masuk tu sajer jer nak ushar line..kot2 ader yg memenuhi kehendak beg duit..tgk 1 cushion  cover ni...tak de la mahal sgt...huhu..korang tgk ye gambar kt bawah ni..baper harga dia..tengok ye...betul2...bukak mata luasssssssssssss2......

Nampak? nampak tak?...tak nmpk...ok tgk gambar bawah...ekk...

 

Haa!!!!!!!!...ok kan harga dia...huhuhuuh...takde maknernyer...baik aku beli anak lembu...

Ehmm...itulah kisahnya...so smasa  perjalanan balik dengan feri..jumpa 1 kapal tu...cantik gak la pada pandangan aku...sebab view n kapal yg nmpk sgt buruk tu..hehe...dah aku edit kasik nmpk buruk...aku nama kan kapal tu.. Pairet of de Karibian...hehehe...

actually takde la pairet sgtkan..sajer jer nk kasik nmpk kegempakkan...heheheh

2 comments:

Salwa Hamzah said...

haih..cerita tak abis bab kamus..tiba2 lompat pi beli kasut...apa kesudahannya.?beli ker tak?apapun..nice photo...

Amelia Shafer said...

heheh..tu la baca kalut2...sila baca bab kamus di prenggan ayat ke 3 yang terakhir...
"tp aku ushar yg tu dulu...Brand ni Apple Tree...aku nk try survey utk brand BESTA plak..mana tau kot2 Dr.Fazley tu boleh kasi kurang kan..."

maknanya tak amik lagik la..nak ushar brand BESTA plak...compare price.. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...