Bayang- bayang Hati !

My Precious

22 February 2011

Rumah kata pergi ......

Salam siaran.. amboihh ni dah 4 hari aQueen lepas pantang.. bermakna baby Eve dah berumur 48 hari hari ini ye.. so.. seperti sedia maklum.. aQueen ni keja seniri.. 
jadi takde istilah '90 hari cuti gaji jalan' seperti yg diberi oleh kerajaan pada semua kakitangan nyer ye...
sumer ni sebab nak menggalakkan penyusuan ibu ler ni..
bagus gak kerajaan kasi kelonggaran camtu.. kasi cuti gaji jalan semata-mata nak bg kita BF kat baby.. 
So..kepada kakitangan kerajaan tu.. amik peluang ni.. BF la baby korang.. kerana menurut kajian.. bila baby dapat cukup susu ibu..maka imunisasi terhadap badan baby ader lah mencukupi.. maka baby boleh terhindar dan kurang mendapat penyakit.. jadi lepas ni.. 
ibu2 takde la kena amik cuti sebab baby kerap demam dan sebagainya..


So berbalik kepada aQueen yg mempunyai 'kerajaan' sendiri ni.. kadang2.. bila kerja sendiri ni nampak mcm senang.. kalau time relaks or takde keje tu mmg kita nampak macam bos BESAR 
'sebenarnya berbadan besar' itu adalah hakikat yg perlu diterima dek akal
tapi kalau datang time sibuk bz yang amata tu.. mmg kita boleh jadi kuli sekuli-kuli nya.. 
( eh! ader ke perkataan tu ek..)

Jadi disebabkan arini dah masuk 48 hari umur baby Eve maka.. ada perumpamaan baru yang ditujukan buat diri sendiri..

RUMAH KATA PERGI... OFFICE KATA MARI !!!
silakan..silakan.. pegi jenguk opis yg dah bersawang nun..

ehsan: google ( opis aQueen tak leh tunjuk.. semak.. hahaha)


huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!! menci..menci.. dah tak leh nak jadi Queen dah lepas ni..



takde maknanya nak jadi Queen lagi..hokeyyyy...

3 comments:

umi aiz said...

slmt brkerja kak !!!

EDA said...

uish...ingat ka opis hg...terpegun aku...:P

aQueen said...

umi aiz: heheh.. tqtqtq..

eda:opis aku lg dr ni...;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...