Bayang- bayang Hati !

My Precious

19 February 2011

Kamera atau 'Moment' yg lebih penting?

Entry ni aQueen baru je terlintas kejab td.. masa tengah transferkan gambar2 dari desktop aQueen pindah ke External Hard Disk ni.. tetiba tejumpa beberapa gambar.. yg sangat2 aQueen suka.. masa tu terfikir..
"ini lah moment yg paling indah/ sangat indah.".. jam tu jugak terdetik kat hati.. 
" nasib baik la ader kamera henpon ni.. kalau tak, takde la sempat capture. moment2 special mcm ni.. n
nak harapkan kamera compact or dslr tu.. mmg idak la jawabnya.. 
sebab jarang la orang usung kamera compact apatah lg dslr yg kecik sikit dr basikal tu..

selalunya henpon (yg pastinya berkamera) ni mmg org slalu bawa.. hatta nak masuk toilet pun kita usung..
takdenyer saper pun nk tinggal kt luar toilet.. 
so..kat sini kesimpulan yg aQueen leh buat ialah.. sebenarnya.. 
kamera henpon adalah lebih praktikal berbanding compact mahupun dslr 
yg orang kat luar sana idam2kan tu.. 
(yelah..yelah... termasuk la aQueen ni.. kalau tak takde la sibuk nak beli Nikon D90 hampir 1thn setengah yg lalu..)..
hajat dihati nak la sambar D300s lepas ni.. hehe.. takpun D700... 
tp kena tunggu member kamceng aQueen si Eda tu dulu.. hehe.. nak beli pun kena ada geng ooo.. 
kalau tak mana best.. nnti tak de geng nak berkomplot time nak gik course.. 
hehe..so kt sini aQueen upload ye gambar MOMENT TIPTOP yg sempat aQueen amik 
pakai kamera henpon..



 Ryan's 1st hair cut


 Suka tgk 3 beradik ni..ni time OK.. 
kalau time angin kus2 datang.. abihhh..


 Ryan 1st time bukak mata dalam incubator


 Susu ibu perah utk ayah hantar pada Ryan disebabkan Ryan masih ditahan di ICU 
sebab lahir tak cukup bulan..


 Baby Eve's 1st photoshoot by iphone 3Gs


 1st time abg Ryan nak pegang n pangku baby Eve


Eve bersama kacamata DKNY masa kena jaundice..hehe

so.. tu baru antara moment terindah.. ader berjuta2 lg gambar yg best2.. so korang pikir la.. mana yg lebih penting.. MOMENT or CAMERA yg lebih penting..

tepuk dada tanya hati..




aQueen yg sebelum ini taksub dengan DSLR..skang tidak lagi..
(elehhh.. boleh la cakap..abih dah ader D90 sebiji .. setahun setengah yg lepas ko pun sama gak.. dapat DSLR tu mcm dapat jongkong emas)

5 comments:

Salwa Hamzah said...

perli i ker nih...kikiki..nak tunggu jongkong mas...

aQueen said...

hahahaha... mana ada.. tak terlintas pun..ntah cmner idea dpt masa transfer gambaq smlm.. jgn la tunggu jongkon emas.. D7000 tu bukan mahai mana.. lain la D700 or D3s..hehe

zatil said...

Agree aQueen, camera phone adalah paling practical..within reach..snap..done..

Ermm how time flies..dah besar ryan..

Asz said...

absolutely true ... bak kata zatil, within reach ... semudah 1,2,3 ... coz slalunyer moment yg best2 tu spontaneous, tidak dirancang ...

p/s: sgt comel tgk pic ryan pangku baby eve tu .. hati tersentuh!!

tricksrex said...

wowo abg ryan rambut cacak2 wo skang..hensem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...