Bayang- bayang Hati !

My Precious

18 April 2011

Malas nak citer.. MENCI !..:((

Salam.. malas nak citerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!! yelahhh.. nak citer cemana.. dah sah-sah la kalau bercerita korang tak dengor.. kena baca baru tau..so mmg tak boleh cerita.. cuma kena TAIP..!! :)) jadi sila BACA baru tau citer.. hehe.. jgn marahhh.. nanti kena jual...

Tau napa dah 2minggu ni aQueen hilang?..tak dapek hapdet blog maroon peperl ni?.. actually last week aQueen terpaksa pegi 'melancong' melancong la sangat..:P ke Medan Indonesia.. trip yg tak terjangka dek akal.. tetiba dalam masa 10 'menit' udah buat keputusan drastik untuk pergi ke Medan.. suam ni gara-gara permohonan pembatu rumah yg aQueen buat telah ditolak oleh Jabatan Imigresen..!! huwaaaaaaaaa... apsal la susah sgt nak amik pembantu ni pun... dah la kena tolak.. kena balik segera ke Indon atas sebab visa pelancong hampir tamat.. huhu..

so oleh kerana aQueen tak boleh la nak lepas kan dia balik seorang diri kang dia lari kang sapa yang susah? jadi aQueen pun terpaksa la buat-buat melancong bersama2 dia..:PP ..segala perancangan yg tak terancang tu berjalan dengan 1001 dugaan.. bermula dengan ditahan dek Imigresen di Penang Airport.. sehingga la ditahan dek Imigresen Indonesia di Polonia Airport !!. kenapa ditahan? huwaaaaaaaaaaaaa... ala.. macam biasa la..ader jer benda 'yang tak kena' di mata diaorang.. so kalau nak bagi 'kena'... kenalah tau caranya yer... hehe..  dah2..MALAS NAK CITER pasal kenangan pahit kt Medan nun.. MENCI..!!

memang kalau nak amik pembantu ni camni lah selalu.. tak payah la korang pikir akan senang selamanya..
dari mula kena siapkan duit yg beribu2..sampai la kena siap sedia untuk mereka dihantar pulang...
tu belum lg masuk kes2 lain lg.. apapun.. senang cakap.. 
"Bukan senang nak cari pembantu rumah.. nak susah senang jerkk".
aper ke tetiba jadik ahli falsafah plak ni
yang penting.. semuanya dah selesai.. 
dengan rasminya.. aQueen dah dapat pembantu rumah..
harap2 yang ini sesuai dengan anak2 dan tak menyusahkan dan dipermudahkan untuk dia terus bekerja dengan kami..Amin...


nota:.. sesi shopping menyopping di Medan Indonesia berjalan dengan lancarnya.. hehe.. berkilo2 buah salak selamat dibeli.... 3 pasang telekung sembahyang.. 9 pasang baju muslimah anak2( persiapan untuk hari raya yang bakal menjelma).... 2 bijik kuih lapis lengit dan bika ambon termasuk 5 botol air jus pati Markisa (untuk bulan puasa) ..selain dari itu.. 2 kotak kuih timpan ( kuih Acheh).. dan jugak 1 bijik brownie serta kacang tumbuk Asli yang sangat enak.. itu sahaja barang yang sempat dibeli sepanjang 1 hari 1 malam di Medan.. tak banyak bukan??? sikit jerk tu... :PP


2 comments:

tricksrex said...

haha
tu naseb tak terjangka trip tu
kalo mmg dah plan,lagi laaa
hahaha

bu, brownie tu brand apa?
amanda eh?
nanti kalo pegi lagi,try la beli brand amanda,sedap bangat sihh

aQueen said...

trex anakku.. kalau tak disebabkn bibik tu..ibu pegi ngan ayah ko jerkk.. mmg siap la.. bershopping bagai utk raya.. curtain cantik2 nakkkk.. mau meletoppp kedebaboommm umah kitaa raya nnti!!.. brownie brand aper ntahhh.. hahaha.. main hantam beli jerk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...